May 16, 2009

Μια υπηρεσία δίπλα στον πολίτη

Αυτή η υπηρεσία είναι η Τροχαία Ρόδου. Βρίσκεται πάντα δίπλα στον πολίτη. Αυτό το καταφέρνει με το να είναι μονίμως εξαφανισμένη. Μπορεί να μη λειτουργούν τα φανάρια σε σημαντική και δύσκολη διασταύρωση της Ρόδου-Λίνδου για 10 μέρες τον Αύγουστο, η Τροχαία όμως δεν έστειλε ποτέ κάποιον ούτε για 5 λεπτά. Οι τουρίστες που περνούσαν από κει είχαν την εντύπωση ότι έπαιζαν Ρώσικη ρουλέτα. Μπορείς να κυκλοφορείς καθημερινά στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, να πηγαινοφέρνεις την κορούλα σου στο σχολείο με το αυτοκίνητό σου χωρίς πινακίδες. Μπορείς να είσαι γιατρός ειδικευμένος στη Γερμανία, απ’ όπου έφερες και τη Mercedes με τις γερμανικές πινακίδες, να σε λένε Χ.Χ. και να μένεις στο Άνω Ροδίνι, κάποια στιγμή να καταθέτεις τις πινακίδες του αυτοκινήτου, αλλά αυτό να μη σημαίνει ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να το κυκλοφορείς καθημερινά. Ξέρεις ότι κανείς δεν θα σε σταματήσει.


Μήνες πριν έπεσε πάνω μου ένα μηχανάκι με οδηγό ανήλικο Αλβανό, χωρίς άδεια το μηχανάκι, χωρίς δίπλωμα κι ασφάλεια αυτός. Ευτυχώς δεν χτύπησε κανείς. Το μηχανάκι υποτίθεται ότι ανήκε σε έναν φίλο του που κι αυτός όμως δεν είχε άδεια. Όταν ήρθε η Τροχαία, το γεγονός ότι ο νεαρός δεν είχε άδεια, δίπλωμα κι ασφάλεια δεν σήμαινε τίποτα! 
 

Λόγω της ανυπαρξίας της Τροχαίας άρχισαν να αυτοκτονούν οι κολώνες φωτισμού στους δρόμους. Η κολώνα της φωτό έπεσε κάθετα στη Ρόδου-Λίνδου την Τετάρτη το απόγευμα. Σκέφτομαι μήπως αρχηγός της Τροχαίας Ρόδου είναι ο Αβραμόπουλος.

10 comments:

  1. Κερασάκι η τελευταία σου πρόταση.

    ReplyDelete
  2. @Μάνος: Τουλάχιστον ήταν δροσερό;

    ReplyDelete
  3. Να προσέχεις μην πας από πτώση ...κολωνών (προσοχή στον τονισμό).
    Πάντως δεν μπορώ να πω αετίσιο το βλέμα σου δεν του ξεφεύγει τίποτα από τα συμβαίνοντα στη Ρόδου-Λίνδου.

    ReplyDelete
  4. @Monahikos likos: Προσέχω Λύκε, με βοηθάει και το αετίσιο βλέμα μου.

    ReplyDelete
  5. Swell, νομιζω οτι τα εχετε παρεξηγησει αυτα τα καλα...
    Τροχαια παιδια, εκει.Ειναι απλα διακριτικα και επειδη γνωριζουν τι πιστευει ο περισσοτερος κοσμος γι αυτους,σιγουρα δεν θελουν να γινονται περισσοτερο αντιπαθητικοι απ οσο χρειαζεται..:)
    Γι αυτο δεν εμφανιζονται παρα ΜΟΝΟ οταν τα πραγματα χοντρυνουν,ή αν τους τη δωσει κανενας ταλαιπωρος.. μεταναστης, ή κανεις αλλος που να μοιαζει για μεταναστης.... :(

    ReplyDelete
  6. @Elva: Μα κι εγώ τους εκτιμώ για την διακριτικότητά τους. Και για την ασχετοσύνη τους. Λες κι είναι όλοι τους παιδιά του πρωθυπουργού.

    ReplyDelete
  7. Ωραία αστυνομία να τη χαιρόμαστε, φροντίζει για όλα !
    Καλά που δεν σε βάζουν να φταίς κιόλας.

    ReplyDelete
  8. Ρε συ swell μια βοήθεια ζήτησα ο καημένος, εσυ άφαντος !

    ReplyDelete
  9. Βάλτε καλέ μια ανακοίνωση στον τοπικό τύπο και μια αφίσσα στις κολώνες:
    ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑ!!
    Πώς λέμε Ζητείται ελπίδα!
    χααχχαχαχα!!!
    Αχ δεν συνήθισες ακόμη την ανυπαρξία όλων των αρμόδιων σ'αυτό τον τόπο!!

    ReplyDelete
  10. @Marianaonice: Δεν γίνεται, Μαριάννα, πέφτουν οι κολώνες και μετά η αστυνομία σου λέει ότι φταις εσύ επειδή έβαλες την αφίσα κι έτσι έπεσε η κολώνα! Οι τύποι είναι ικανοί να σε τρελάνουν.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...