May 18, 2009

Εδώ γελάμε

 

Σε δήλωσή του σήμερα το πρωί στο FLASH, ο κ. Κ. Αρσένης, χωροτάκτης οικονομολόγος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι βρισκόταν στη Ρόδο την Παρασκευή, όταν του τηλεφώνησε ο Γ. Παπανδρέου και του ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Πρόσθεσε δε, ότι στη Ρόδο βρισκόταν με την επαγγελματική του ιδιότητα, εξετάζοντας τρόπους εφαρμογής της πράσινης ανάπτυξης.

Το τελευταίο μου προξένησε μεγάλη έκπληξη. Ο κ. Αρσένης θα πρέπει να είναι πολύ αισιόδοξος, πράγμα καλό. Γιατί δεν μπορεί να μην αντιλήφθηκε ότι η Ρόδος έχει χάσει προ πολλού το τρένο της πράσινης ανάπτυξης. Το έχασε, γιατί ανέβηκε στο τρένο της τουριστικής ανάπτυξης με οποιοδήποτε κόστος.

Δεν μπορεί να μην είδε ο κ. Αρσένης ότι το Hilton «έφαγε» ένα βουνό για να χτιστεί. Ούτε μπορεί να μην είδε ότι στη βορεινή πλευρά του νησιού, όπου βρίσκονται όλα αυτά τα μεγαθήρια-ξενοδοχεία, δεν υπάρχει εκατοστό ελεύθερης παραλίας, γιατί έχουν καταληφθεί από χιλιάδες ξαπλώστρες και ομπρέλες των ξενοδοχείων. Μήπως όμως «έψαξε» ο κ. Αρσένης το ζήτημα της αποχέτευσης αυτών των ξενοδοχείων;

Δεν πρόσεξε τις Mercedes και τα τζιπ BMW που κυκλοφορούν στη Ρόδο; Μήπως έστω, είδε κάποια στοιχεία που τον άφησαν να αισιοδοξεί ότι ο μέσος Ροδίτης διακρίνεται ακόμα για την καλαισθησία του και την προστασία του περιβάλλοντος; Αρετές που «επιβεβαιώνουν» οι φωτογραφίες που ακολουθούν:









6 comments:

  1. Δεν ξέρω πως την εννοεί ο κ. Αρσένης της πράσινη ανάπτυξη στη Ρόδο αν είναι έτσι που τα λες...
    Αλλά πάλι και χωρίς να είμαι ειδικός λέω πως αν ας πούμε με την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση βαφτούν όλα τα κτίρια και τα αυτοκίνητα στη Ρόδο καταπράσινα δεν θα έχουμε συνδυάσει αρμονικά την πράσινη με την τουριστική ανάπτυξη?

    Δεν ξέρω αν είναι σωστά έτσι που τα σκέπτομαι... εγώ λύκος είμαι και μ΄ αρέσει το πράσινο... αλλά ειδικός δεν είμαι...
    Θα μου πεις βέβαια μήπως κι ο Γιώργος που θέλει να μας κυβερνήσει είναι ειδικός?
    Όχι ειδικός δεν είναι αλλά είναι γιος της Μαργαρίτας (όχι του αγρού της άλλης) είχε πατέρα και παππού πρωθυπουργό και δια της εις άτοπον απαγωγής είναι κατάλληλος για κυβερνήτης.
    Τις συνέπειες του εγχειρήματος μαζί με το λογαριασμό θα τα λουστούμε εν ευθέτω...

    ReplyDelete
  2. Οπως πολλα αλλα ζητηματα,στην Ελλαδα, ετσι και το ζήτημα της αποχέτευσης ξενοδοχειων....βρωμαει, φαινεται και δεν τολμανε να το αγγιξουν! :)

    Xαιρετισμους απ τη βροχερη,
    σημερα, Στοκχολμη! :)

    ReplyDelete
  3. @Monahikos likos: Γιατί όλα αυτά μου ακούγονται σαν πράσινα άλογα; Άσε που σου διέφυγε Λύκε, το καινούγιο αποκλειστικό χαρτονόμισμα της μίζας: Θα είναι το εκατοντάευρω...

    ReplyDelete
  4. @Elva: Mα πώς να αγγίξουν το θέμα και να ξοδευτούν οι μεγαλοξενοδόχοι;

    ReplyDelete
  5. Αφού γνωρίζεις από Ρόδο, θα ξέρεις για τις ευωδιές στον κόλπο Τριαντών, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες. Κάποιος μου είπε μάλιστα ότι διακρίνεται μέσα στη θάλασσα και η κατάληξη ενός σωλήνα, που μεταφέρει... στα ψάρια τις ακαθαρσίες μεγάλου ξενοδοχείου της περιοχής. Προφανώς ο Κρίτων θα εισηγηθεί να τον πάνε λίγο πιο πέρα, γιατί τώρα δεν είναι χωροτακτικά σωστά.

    Παράγραφος

    ReplyDelete
  6. @Παράγραφος: Και βέβαια τις ξέρω τις μυρωδιές αυτές, γιατί τους πρώτους δύο μήνες έμενα στην Ιξιά και περνούσα από 'κει δυο φορές τη μέρα. Θυμάμαι δε ότι είχα διαβάσει πως όταν είχαν ποντίσει τον αγωγό αυτό, είχαν εκδώσει μια ανακοίνωση που ανέφερε ότι δεν επιτρεπόταν το κολύμπι 50 μέτρα περιμετρικά της σημαδούρας που βρισκόταν (και βρίσκεται ακόμη) πάνω από το σημείο που τελειώνει ο αγωγός!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...