August 18, 2009

Γιατί είμαστε άξιοι της μοίρας μας...




Για να μην πω τίποτα χειρότερο για το τι είμαστε. Που στην πραγματικότητα θα ήταν και πιο σωστό.

"Δοξάσαμε" το Σημίτη που μας έβαλε στην ΟΝΕ. Και γι' αυτό ανεχθήκαμε την αλητεία των εμπόρων που λόγω ευρώ, αύξαιναν καθημερινά τις τιμές των προϊόντων. Γιατί καμαρώναμε που μπήκαμε στη ζώνη του ευρώ. Παρά το γεγονός ότι μας ξεθέωσε οικονομικά. Γιατί οι μηχανισμοί του δοξασμένου Σημίτη, είχαν πάει διακοπές. Κάπως έπρεπε να ξοδεύσουν τις μίζες που έπαιρναν. Ολοι και από παντού.
Και όταν κουραστήκαμε με το Σημίτη, δώσαμε την εξουσία στον κλώνο του Τριανταφυλλίδη. Ελπίζοντας ότι η δεξιά έχει αλλάξει, ότι θα διορθώσει τα πράγματα κι άλλες τέτοιες χαζομάρες. Και μας προέκυψε μια κυβέρνηση που παίρνει άριστα στην ανικανότητα και την αλητεία. Και τώρα θέλουμε να την αλλάξουμε και να βάλουμε στη θέση της το ΠΑΣΟΚ. Μ' έναν αρχηγό, άλλος κλώνος αυτός, που το μικρότερο πρόβλημα που έχει, είναι ότι δεν ξέρει ελληνικά. Εχει μια κοινοβουλευτική ομάδα, που είναι ο ορισμός του "η Σάρα, η Μάρα και το κακό συναπάντημα."

Αφού το κάνουμε κι αυτό, θ' αναρωτιώμαστε τι έφταιξε που δεν μας βγήκε πάλι. Τι έφταιξε που πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο κι ακόμα παρά πέρα... Αλλά δεν θα τολμήσουμε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Φοβόμαστε ν' αντικρίσουμε την αλήθεια. Ζούμε με παραισθήσεις κι επιβιώνουμε με τα ψέματα.

18 comments:

  1. Swell μου,
    θα μου επιτρέψεις να συνεχίσω το συλλογισμό σου, με δικό μου συλλογισμό. Από πού να πιαστούμε και να ελπίσουμε για ένα καλύτερο αύριο δεν ξέρουμε πια. Έχουμε μια Αριστερά που από τη μια μεριά της είναι Σταλινική και επαγγέλλεται ότι ο σοσιαλισμός σταμάτησε να ….ανθεί, μετά το θάνατο του Στάλιν και από την άλλη μεριά της, η οποία για ένα διάστημα αναπτέρωσε τις ελπίδες μας, χωρίστηκε σε τόσες μικρές ομάδες και ομαδούλες με διαφορετική γλώσσα η καθεμιά, που είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο να συνεννοηθούν μεταξύ τους, πόσω μάλλον να ελκύσουν και ψηφοφόρους.
    Άστα βράστα.

    ReplyDelete
  2. @Meropi: Καλησπέρα, δεν θέλησα να μπω στην αριστερά, γιατί είναι για κλάματα, όπως πολύ σωστά λες.

    ReplyDelete
  3. Και για να συνεχίσω τον προβληματισμό το δικό σου και της Μερόπης....
    Ποια είναι η μεγαλύτερη τραγωδια για τούτη τη χώρα, ότι την κυβερνάει ένα τσούρμο άχρηστων με επικεφαλής έναν κουρασμένο χλεχλε ή ότι της μέλετε να κυβερνηθεί από το γιο της Μαργαρίτας; (γιατί στοιχηματίζω πως δεν μπορεί να είναι του Ανδρέα.

    ReplyDelete
  4. @Monahikos likos: Υπαινίσσεσαι Λύκε ότι η Μάργκαρετ στο πλαίσιο των άοκνων προσπαθειών να προωθήσει το little George boy, έπνιγε ενίοτε τον κούνελο; Ή εννοείς ότι το παιδί δεν πήρε το κληρονομικό χάρισμα του πατρός του; Αλλά, αλήθεια, ποιό ήταν το χάρισμα του Αντρέα; Ο Λαλιώτης, ο Κουτσόγιωργας, ο Σκουλαρίκης ή μήπως ή ευρύστερνη αλλ' όχι και καλλίπυγος;

    ReplyDelete
  5. -@Swell και @Λύκε θα με θεωρήσετε ίσως παράξενη ή τρελλή, αλλά προτιμώ (τρόπος του λέγειν) το ΓΑΠ από τον Ανδρέα. Ο μακαρίτης μπορεί να ήταν εξυπνότερος, αλλά μου φαινόταν κάπως αμοραλιστής, ενώ ο ΓΑΠ, λιγότερο έξυπνος, αλλά και λιγότερο αμοραλιστής. Είμαι παράξενη????
    Υ.Γ. Πάντως του Ανδρέα του μοιάζει στη φάτσα, δεν πιστεύω να είναι αποτέλεσμα του πνιξίματος του κούνελου. Χα χα χα!!!

    ReplyDelete
  6. @Meropi, φατσικώς όντως μοιάζει με το μακαρίτη άλλωστε ως πρωτότοκος έχει περισσότερες πιθανότητες να μην έχει σχέση με πνιγμένα κουνέλια... αλλά μέχρι εκεί.
    Από μυαλό δεν πήρε τίποτα απ΄το μακαρίτη και όσο για το ποιος θα αναδειχτεί περισσότερο αμοραλιστής ας κάνουμε υπομονή καθώς ως έλεγαν οι αρχαίοι μας "Αρχή άνδρα δείκνυσι"...

    ReplyDelete
  7. @Meropi: Ούτε παράξενη, ούτε (πόσω μάλλον) τρελή σε θεωρώ εγώ. Κι έστω ότι ΤΟ ΓΑΠ είναι αμοραλιστής. Είναι δυνατόν να ξέρει ο Οικονομέας περισσότερες εληνικές λέξεις απ' αυτό; Είναι δυνατόν να βγαίνει και να διαψεύδει η Καρακλιούμη τη συνάντηση ΓΑΠ- Rebel; Είναι δυνατόν να βρίσκονται ακόμα στο κόμμα τύποι σαν το Σκανδαλίδη, τον Παναγιωτακόπουλο και το Νικητιάδη; Αυτό δεν είναι κόμμα. Είναι άμεσος ανταγωνιστής του Medrano.

    ReplyDelete
  8. Καλέεε ? Εντελώς νινιά είστε ? Ποιός είναι λιγότερο αμοραλ ? Ολοι τους είναι όσο γίνεται καθάρματα, με μίσος προς τον κόσμο όλο !
    Για κρέμασμα στο Σύνταγμα και για κάρφωμα με σφήνα στην καρδιά στη συνέχεια, όπως κάναν οι προληπτκοί χωριάτες για να πεθάνουν οριστικά τους βρυκόλακες που (ως γνωστόν!) ρουφούν ανθρώπινο αίμα, ή ζωές εν προκειμένω...

    ReplyDelete
  9. Μονομαχίες ...

    Συμφωνώ μαζι σου και πράγματι η διαχείριση του νέου νομίσματος ηταν ενα τεράστιο λάθος της κυβέρνησης Σημίτη.
    Οι όποιοι μηχανισμοί άφησαν σχεδόν ανεξέλεγκτα ασύδοτους τους πονηρούς έμπορους και μεχρι σήμερα συνεχίζεται η ασυδοσία τους.

    Τα άλλα που λες για τον Γιώργο απλα δείχνουν την εμπάθεια σου με αυτόν και μάλιστα δεν προτείνεις τίποτα εναλλακτικό.
    Προτείνεις μήπως να ψηφίσουμε "αριστερά" και δεν το κατάλαβα ; ( ποιά αριστερά τωρα, σώθηκες )
    Προτείνεις μήπως αποχή και θεωρείς οτι αυτο ειναι λύση ;

    Βρε τι τραβάω με σενα δόκτωρ Σουέλλ !

    ReplyDelete
  10. @Τzonakos: Αν μου πεις ότι ο Γιωργάκης θα είχε τις ίδιες πιθανότητες στη ζωή του, αν δεν τον έλεγαν Παπανδρέου, θα αυτοκτονήσω.

    ReplyDelete
  11. Τωρα αυτο ειναι επιχείρημα ; ...
    Εντάξει ισως ειχε, ισως όχι, αυτο δεν το ξέρουμε.
    Τα θέματα που θίγεις σε αυτη την ανάρτηση εφάπτονται πολλών άλλων σημαντικών, ας μην εστιάζεις -πάλι- στον Τζόρτζ, αδικείς άλλες πλευρές σχετικά.

    * Δεν παρεξηγιέσαι που ψιλοκοντράρουμε ε ;
    Δεν με φοβάσαι.

    Ασχετο : Θα αγοράσω ποδήλατο !

    ReplyDelete
  12. @Τzonakos: Ναι είναι επιχείρημα, άλλο αν δεν σ' αρέσει. Και όχι δεν παρεξηγούμαι που ψιλικοντράρουμε, να μη σου πω ότι μ' αρέσει κιόλας...

    Ν' αγοράσεις ποδήλατο. Και να 'ρχεσαι να κάνουμε βόλτα οι τέσσερείς μας. Εχω κι εγώ.

    ReplyDelete
  13. Να κάνετε βόλτα οι τέσσερείς σας....
    Δηλαδή εσύ, ο Τζονάκος, το litl boy Γιώργος και τέταρτος ποιός?
    Μην μου πεις ο Ρέμπελ...

    ReplyDelete
  14. @Monahikos likos: Εγώ Λύκε δεν κάνω κακές παρέες. Η Πέρσα, ο Rebel, ο Τζονάκος κι εγώ. Αλήθεια, οι λύκοι κάνουν ποδήλατο;

    ReplyDelete
  15. κάνουν και ορθοπεταλιά στον ...κατήφορο.

    ReplyDelete
  16. @Monahikos likos: Ωραία, σε περιμένουμε στην παρέα μας!

    ReplyDelete
  17. A, να μη φέρω και τον φίλο Τζόρτζ να κάνουμε ποδηλατάδες ;

    ReplyDelete
  18. @Tzonakos: Οχι βρε συ, μην τον φέρεις γιατί θα πέφτει συνέχεια και θα μας τη σπάσει. Δε λέει..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...