May 8, 2011

Κουταρνίθα, τα καλύτερα έρχονται!

 
Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εφημερίδας «Πρόοδος» κατέθεσαν χθες οι επτά εργαζόμενοι της επιχείρησης που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά το εξώδικο που έστειλε προχθές η διοίκηση της εφημερίδας στους εργαζόμενους, στο οποίο και αναφερόταν ότι η επίσχεση στην οποία έχουν προχωρήσει «αποσκοπούσε στη ζημιά της εταιρείας, υποκινούμενη και κατευθυνόμενη από εξωτερικούς παράγοντες που θέλουν την εφημερίδα να «σιωπήσει» αλλά και ότι «φέρονται εκβιαστικά και συκοφαντικά».
Έτσι οι εργαζόμενοι χθες το πρωί συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Βασίλη Μπέη και Ηλία Ζωγραφίδη κατέθεσαν τη μήνυση, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν σχετικά και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο ο οποίος και ζήτησε να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για το αδίκημα.

Αναλυτικά η μήνυση των επτά εργαζομένων η οποία στρέφεται κατά των μελών του διοικητικού συμβουλίου και συγκεκριμένα: Εμμανουήλ Μαργιέλλου, Πέτρου Καλιβούρη, Εμμανουήλ Σακελλαρίδη, Αθανασίας Ρώτα και Γεωργίου Ξεπαπαδάκη, αναφέρει τα εξής:

«Οι εδώ μηνυόμενοι με την από 26-4-2011 Εξώδικη απάντηση-καταγγελία σύμβασης εξαρτημένης εργασίας που νόμιμα μας κοινοποιήθηκε στις 5-5-2011, προέβησαν στην κατ’εξακολούθηση τέλεση του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’άρθρο 363 του Ποινικού Κώδικα, αφού στο πολυσέλιδο περιεχόμενό της αναφέρονται απροκάλυπτα μεταξύ άλλων και τα κάτωθι παντελώς αναληθή και συκοφαντικά γεγονότα:

Χαρακτηρίζεται η καθ’όλα νόμιμη επίσχεση εργασίας στην οποία έχουμε προβεί ως ενέργεια που αποσκοπούσε στη ζημία της εταιρείας, υποκινούμενη και κατευθυνόμενη από εξωτερικούς παράγοντες που θέλουν να σιωπήσει η φωνή της «Προόδου» λες και το γεγονός ότι επί τέσσερις μήνες είμαστε απλήρωτοι δεν ήταν αρκετά σημαντικός λόγος για να προβούμε στην επίσχεση ή λες και μας πλήρωσαν τα δεδουλευμένα μας και δεν παρείχαμε τις υπηρεσίες μας ή λες και η οικονομική ανέχεια στην οποία έχουμε περιέλθει από τη μη καταβολή των δεδουλευμένων μας, μας επιτρέπει να υποκινούμαστε από φαντάσματα ή όπως αναφέρουν «εξωτερικούς παράγοντες».

Επίσης αναφέρουν ότι μοναδικός μας σκοπός είναι η καταστροφή της επιχείρησης και η αναστολή έκδοσης της «Προόδου» και ότι φερόμαστε εκβιαστικά και συκοφαντικά (λες και ήταν άλλα πρόσωπα που προσπάθησαν από πολύ νωρίτερα να μας εξωθήσουν σε παραίτηση είτε δεχόμενοι τα δεδουλευμένα χωρίς αποζημίωση είτε δήθεν καλώντας μας να εργαστούμε με μειωμένες αποδοχές είτε καλώντας μας να εργαστούμε κλεισμένοι στο δωμάτιο του αρχείου είτε αναιρώντας όλα τα ανωτέρω ενώπιον της αξιότιμου κ. Αντιεισαγγελέως κ. Βαϊτση, όπου ισχυρίστηκαν ότι δεν απέλυσαν κανέναν και να κάνουμε δήθεν υπομονή μέχρι την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που παρεμπιπτώντος μία από τις πρώτες ενέργειές του ήταν η καταγγελία των συμβάσεών μας και μάλιστα για σπουδαίο λόγο ώστε να αποφύγουν την καταβολή αποζημίωσης).

Όλα τα ανωτέρω συκοφαντικά και παντελώς αναληθή γεγονότα τα έγραψαν στην προσκομιζόμενη και επικαλούμενη εξώδικη που μας κοινοποίησαν και κοινωνός του περιεχομένου της έγινε πρωτίστως ο δικαστικός επιμελητής του Πρωτοδικείου Ρόδου Μιχαήλ Καρακόπουλος, οπότε είναι ολοφάνερο ότι στοιχειοθετείται πλήρως τόσο η αντικειμενική όσο και η υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’αρθρο 363 ΠΚ, καθότι οι μηνυόμενοι τελούσαν σε γνώση των αναληθών γεγονότων που περιέχονται στην εξώδικη καταγγελία τους, τα οποία μάλιστα μπορούν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή μας.

Για όλα αυτά και για όσα επιφυλασσόμαστε να προσθέσουμε στο Αρμόδιο Δικαστήριο και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας: Μηνύουμε και εξαιτούμαστε την νόμιμη τιμωρία των μηνυομένων.

Δηλώνουμε δε ότι παριστάμεθα ως πολιτικώς ενάγοντες για αποζημίωσή μας, εξαιτίας της ηθικής βλάβης την οποία υπέστημεν από την παραπάνω άδικη, παράνομη και αξιόποινη πράξη των μηνυομένων, για 120 ευρώ και διορίζουμε συνηγόρους πολιτικής αγωγής τους Βασίλειο Μπέη του Ιωάννου και Ηλία Ζωγραφίδη του Γεωργίου».

Από σχόλιο αναγνώστη εδώ.  Η αλητεία πάντα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να πετύχει τους σκοπούς της.  Και στη "λογική" της δεν υπάρχει ποτέ η ηθική.

6 comments:

  1. ΕΓΩ σαν τρωκτικό που είμαι έχω να πω στον καθένα από αυτούς τα εξής:
    Καλαμπούρη, Ίνα πέρδεις επί τοις όρχεσίν μου .
    Μάρκελε, είσαι ευμεγέθους σωματικής διάπλασης ατομικός εραστής.
    Σε εκείνη που δεν ε- Ρώτα, εκοπρίσθη η φοράς παρά τοις αλωνίοις.
    Άμισθε φτωχέ λογιστή, λάβε πέντε, ω αυνανιστά.
    Και για τον τελευταίο, τα εκ μεταξίου γενόμενα εσω ενδύματα εκ μεταξίου γενόμενα οπίσθια απαιτούσι. Και τέλος μην εμφανιστεί ο άμισθος δικηγόρος!!!!!

    ReplyDelete
  2. Aρουραίε, με εντυπωσίασες. Πρώτη φορά γνωρίζω αρουραίο με τέτοιες γνώσεις της καθαρεύουσας.

    ReplyDelete
  3. swell, «Δει τους ορεγομένους παιδείας μηδενός μεν απείρως έχειν, πανταχόθεν δε συλλέγειν τα χρήσιμα»

    ReplyDelete
  4. Kαι τώρα τα καλά Swell έμαθες για το ξύλο της αρκούδας; για μάθε για μάθε χιχιχιχιχιχιχιχιχχι!

    ReplyDelete
  5. Πω πω ξύλο που έφαγε σήμερα ο καλαμπούρης... Ασήκωτο τον έκαναν.

    ReplyDelete
  6. Αρουραίε και Ανώνυμε, το έμαθα από την ESPRESSO. Απο κει το πήρα κι εγώ...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...