September 20, 2011

Αγαπημένε μου Ελληναρά


Εσύ που πίστεψες στον Αντρέα, τον πατέρα του ακατανόμαστου, και το σύνθημά του "αλλαγή".  Πίστεψες ότι θ' αλλάξει τη χώρα, θα την πάει μπροστά.  Πίστεψες ότι το "κράτος της δεξιάς" πέθανε.  Και τον στήριξες τον Αντρέα γι' αυτό.  Τον ψήφιζες συνέχεια, ακόμα κι όταν το φωτορομάντζο "Μιμή" ήταν πρώτο τραπέζι πίστα στην Αυριανή.  Την εφημερίδα (τότε) του ΠΑΣΟΚ.

Αγαπημένε μου Ελληναρά, όταν είδες ότι ο Αντρέας έστηνε το "πράσινο κράτος" χάρηκες.  Βολεύτηκες ο ίδιος και όλοι οι συγγενείς σου στο δημόσιο.  Κι έκανες αυτό που έκαναν οι άλλοι.  Έδινες δουλειές στους δικούς σου για να παίρνεις την προμήθειά σου.  Σκέφτηκες αγαπημένε μου Ελληναρά, "αφού όλοι το κάνουν, ακόμα και οι υπουργοί, γιατί να μην το κάνω κι εγώ;"  Έτσι η διαπλοκή έγινε το σήμα κατατεθέν του ΠΑΣΟΚ.  Από τους επιχειρηματίες που έπαιρναν τα μεγάλα έργα, μέχρι τον τελευταίο κλητήρα μιας δημόσιας υπηρεσίας.  Όλοι είχαν πια τη δυνατότητα να κλέβουν τη χώρα.  Όπως ακριβώς γινόταν και στη ΝΔ.  Μόνο που εσύ αγαπημένε μου Ελληναρά που ψήφιζες ΠΑΣΟΚ το ΄κανες με μεγαλύτερη ζέση.  Θες από τη στέρηση, θες από τα κόμπλεξ, εσύ ξέρεις.


Κι όταν σου την "έσπασε" ο Σημίτης (ξέρω, θα ήθελες στη θέση του τον Άκη) ψήφισες τον Καραμανλή.  Κι έγινε αυτό που έπρεπε να περιμένεις.  Συνεχίστηκε η ληστεία με διαφορετικούς ληστές.  Όταν ανακατεύτηκαν στη ληστεία και οι παπάδες "τα πήρες στο κεφάλι".  Λες και η εκκλησία ιστορικά έκανε κάτι άλλο.  Δεν αντιδρούσες όμως όταν έβλεπες τα ινδάλματά σου (Ψωμιάδης, Σαμαράς, Βενιζέλος) να είναι πρώτο τραπέζι πίστα σε λιτανείες και να κρατούν εικόνες.  Έτσι αποφάσισες να ρίξεις τον Καραμανλή και να φέρεις αυτόν που δεν ξέρει ούτε ελληνικά.  

Που το ήξερες από τότε που ανέλαβε την αρχηγία του κόμματος.  Όταν ένα εκατομμύριο Ελληναράδες πήγατε να τον ψηφίσετε, ενώ δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος.  Περίμενες ότι αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να διαχειριστεί την κρίση;  Προφανώς.  Και τον ψήφισες με 10 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ!  Τόσο Ελληναράς είσαι.  Μόνο που διαχειρίζεται την κρίση αποκλειστικά σε βάρος σου τώρα.  Αφήνει στο απυρόβλητο τις μεγάλες επιχειρήσεις, την εκκλησία, τις τράπεζες, τους μονίμως φοροδιαφεύγοντες που κι εσύ γνωρίζεις και να 'ναι καλά οι μισθωτοί κι οι συνταξιούχοι...  Μόνο που ανάμεσα σ' αυτούς, υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν καμιά σχέση με σένα και τον εσμό σου.  Πληρώνουν όμως κι αυτοί τα "ψηλά ιδανικά και τις αξίες" που είχες εσύ κι οι όμοιοί σου.

Δεν σε απασχόλησε ποτέ, αγαπημένε μου Ελληναρά, ότι αυτή η νοοτροπία κάποια στιγμή θα μας οδηγούσε εδώ που φτάσαμε.  Φάε λοιπόν τώρα τα σκατά που έκανες και τουμπεκί.

10 comments:

  1. ,,,και η ιστορία επαναλαμβάνεται, άλλοτε σαν φάρσα και άλλοτε σαν τραγωδία...

    ReplyDelete
  2. Στη δική μας περίπτωση, δυστυχώς, προβλέπω τραγωδία. Βλέπετε, οι Ελληναράδες τελικά είναι πάρα πολλοί. Κάθε οικογένεια και δυο-τρεις που θα 'λεγε κι ο ΓΑΠας...

    ReplyDelete
  3. Τα ίδια ακριβώς μας έλεγε -μετά τις ελογές του 2009- κι ο ΓΑΠας, δεν φοβάσαι μην σε κατηγορήσει για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας?

    ReplyDelete
  4. Εξ αιτιας της εποχης του πατέρα του... ακατανόμαστου και του σύνθημάτος του "αλλαγή" υποφερει, τωρα, ολη η χωρα! Αυτη ειναι η μονη αληθεια! Λειτουργησε σαν ..κυμματοθραυστης του τοτε μεγαλου εργατικου κινηματος!

    ReplyDelete
  5. swell, το πρόβλημα είναι οτι τα σκατά σερβίρονται επί δικαίων και αδίκων

    ReplyDelete
  6. Κοίτα, Λύκε, ο ΓΑΠας το πιθανότερο είναι να μην καταλάβαινε τι διάβαζε. Άσε που κάποιος με το IQ του ΓΑΠα δεν μπορεί να ισχυριστεί κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Πού το βρήκε το πνεύμα;

    ReplyDelete
  7. Ελβα έχεις δίκιο, έκλεψε τη ρητορική της αριστεράς και ουσιαστικά τη διέλυσε. Τα αποτελέσματα αυτής της διάλυσης, τα βλέπουμε μέχρι σήμερα.

    ReplyDelete
  8. Άθλιοι, λες και τα πέταξαν στον ανεμιστήρα...

    ReplyDelete
  9. Εγγυώμαι προσωπικά πως ότι και να γίνει, θα συνεχίσει να υπάρχει ένας ΠΑΣΟΚΟΣ σε κάθε οικογένεια.
    Ο εργαζόμενος.

    ReplyDelete
  10. Patsiouri, το προσυπογράφω κι εγώ. Γνωρίζοντας ότι έχουμε πάρει διαζύγιο από τη λογική.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...