December 29, 2011

Δικαιοσύνη αλα Benny


 
Ο συνταγματολόγος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών και σώγαμπρος του Μπατατσέλου Βενιζέλος, αυτός που ως μόνιμος υπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έβαλε το "λιθαράκι" του για να φτάσουμε στο "ζηλευτό" σημείο που είμαστε σήμερα.  Αυτός που έγινε ό,τι έγινε ελέω του πεθερού του και του Λαμπράκη, ενοχλήθηκε σφόδρα με την παραίτηση των δύο αντιεισαγγέλεων εφετών, αρμόδιων για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος.

Οι δύο αντιεισαγγελείς παραιτήθηκαν όταν πληροφορήθηκαν πως η κυβέρνηση μελετούσε την αντικατάστασή τους, αναθέτοντας τα καθήκοντά τους σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.  Του σώματος που κάποτε αποφάσισε το "στιγμιαίο έγκλημα" συμμετοχής σε κυβερνήσεις της χούντας.

Ο Βενιζέλος με την ανακοίνωση που έκανε παρέα με τον άλλο γελοίο, τον υπουργό "Δικαιοσύνης" των τσαντιριών της πλατείας, θέλει να πιστέψουμε ότι ο στόχος της αλλαγής είναι η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και όχι το γεγονός ότι οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολήθηκαν οι δύο αντιεισαγγελείς, ενόχλησαν κάποιους από τους "χορηγούς" του Βενιζέλου και του υπόλοιπου εσμού.

Εκτός από τις καταγγελίες κατά εφοριακών για επιλεκτική αντιμετώπιση των παραβατών, οι δύο αντιεισαγγελείς είχαν αναλάβει, μεταξύ άλλων, τη διερεύνηση καταγγελιών περί συμμετοχής του αδελφού του ΓΑΠα σε εταιρία που φέρεται να εμπλέκεται με ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων, όπως και τις καταγγελίες για δανειοδοτήσεις τραπεζών προς τα δύο μεγάλα κόμματα, με εγγυήσεις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.

Ο Βενιζέλος βάζει τα δυνατά του ώστε μετά το Σύνταγμα, να γίνουν κουρελόχαρτα και οι νόμοι.




8 comments:

  1. Κι όσο σκέφτομαι οτι αυτός ο ...... πρωτοβγήκε βουλευτής επειδή όντας δικηγόρος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υπόθεση Γαλακτερού και ο παίκτης ήρθε στην ομάδα μου, με πιάνουν τα διαόλια.

    ReplyDelete
  2. Σου θυμίζω ότι με ανάλογη (copy paste) μεθόδευση εκπαραθυρώθηκε το 2008 ο ενοχλητικός για το -τότε- σύστημα εξουσίας Γ. Ζορμπάς προϊστάμενος της Αρχής κατά του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.
    Ως εκ τούτου νομίζω πως ο τίτλος σου θα έπρεπε να είναι "Δικαιοσύνη των Τσάρων"

    ReplyDelete
  3. Δε μου έκανε καμία εντύπωση. Ο νόμος ήρθε σε μια εποχή που η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να χτυπήσει μόνα τα ανώτερα μέλη της μεσαίας τάξης για οφειλές, αλλά όχι την αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό.

    ReplyDelete
  4. Θα απορούσα μόνον αν δεν συνέβαινε αυτό που συνέβη! τις περίμενα τις παραιτήσεις, ειδικά του Πεπόνη! Αν δεν συνέβαιναν τότε θα είχα πολλές αμφιβολίες για την αμεροληψία τους. Ευτυχώς διέσωσαν την αξιοπρέπειά τους. Τώρα βέβαια θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον Άρειο Πάγο, αλλά πιστεύω ότι έχουν τη δύναμη ν' αντέξουν τον πόλεμο που θ' ανοίξει εναντίον τους.
    Νομίζω ότι τις παραιτήσεις τους πρέπει ν' ακολουθήσουν δημοσιεύσεις των ονομάτων που τυχόν έκαναν τις παρεμβάσεις! Όσο για την υπέρτατη παρέμβαση του ΒΕΝΙζέλου δια της οδού ...του νομοσχεδίου... παλιά μας τέχνη κόσκινο...
    ΑΙΣΧΟΣ, ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ!!

    ReplyDelete
  5. Άθλιοι, τον πεθερό του οφείλει το βουλευτιλίκι και στο Λαμπράκη την μετέπειτα εξέλιξή του (διάβαζε κατσίκωμα).

    ReplyDelete
  6. Λύκε, να περιμένουμε και την επανάσταση κατά των Τσάρων; Τα δύο τέως μεγάλα κόμματα έχουν γράψει ιστορία με τις παρεμβάσεις τους στη δικαιοσύνη. Ιστορία που δεν έχει τελειώσει ακόμα...

    ReplyDelete
  7. Δείμε, τα έχουν τόσο χαμένα, που ακυρώνουν στην πράξη νόμο που ψήφισαν οι ίδιοι. Ο ορισμός του μπάχαλου.

    ReplyDelete
  8. Μαριάννα, είναι εξαιρετικά λυπηρό να επιβεβαιώνεται κάποιος στις πιο απαισιόδοξες σκέψεις του. Κι όταν αυτές αφορούν τη δικαιοσύνη, γίνεται τραγικό.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...