December 9, 2011

Περιμένοντας τον Γκοντό

 
Σαν τους ήρωες του Μπέκετ περιμέναμε ματαίως να βγει κάτι θετικό από τη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ.  Σαν τον Βλαντιμίρ και τον Εστραγκόν, περιμέναμε την έξοδο από την κρίση με τις αποφάσεις της χοντρής και του κοντού.  Σαν τον Γκοντό όμως, αυτή δεν ήρθε ούτε σήμερα.

Αντίθετα, βρεθήκαμε με τους νέους κανόνες της απολυταρχίας:  Έλλειμμα 0,5% του ΑΕΠ, εκτός αν το χρέος είναι σημαντικά χαμηλότερο του 60%!  Δεν το πέτυχες;  Στο "θάλαμο αερίων"!  Όπου θάλαμος αερίων είναι οι κυρώσεις που θα σου επιβάλλουν οι άλλες χώρες, με την αρχή της πλειοψηφίας.  Τέρμα, δηλαδή, το βέτο κι άλλες τέτοιες ανοησίες. 

Ο έμπλεος κύρους και αποδοχής Παπαδήμιος άφαντος.  Υποθέτω ότι ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε ο ΓΑΠας, όταν επιστρέψει θα μιλήσει κι αυτός για μια τεράστια επιτυχία.  Για μια απόφαση που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την κρίση και να "σταθούμε στα πόδια μας".   Αυτό το έχουμε ακούσει τόσες πολλές φορές που στο τέλος θα πεθάνουμε από την ορθοστασία.

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν το κλίμα.  Ο Μόσσιαλος δήλωσε ότι κακώς δεν ακολουθούμε το παράδειγμα της Ιταλίας, όπου η κυβέρνηση Μόντι σχηματίστηκε χωρίς να γίνει λόγος για εκλογές.  Συμπλήρωσε δε, ότι δεν πρέπει να μιλάμε για εκλογές στην Ελλάδα.  L' etat c' est moi!

Φοβάμαι ότι ο Γκοντό θ' αργήσει πολύ...

4 comments:

  1. Εμπρός να κάνουμε την κρίση ευκαιρία (για τους κερδοσκόπους) κι ας μείνει ούτε ρουθούνι ελληνικό.

    ReplyDelete
  2. Κάποιοι Αμερικάνοι τραπεζίτες και άλλοι αλήτες, Λύκε, έλεγαν το ίδιο. Μιλούσαν για ευκαιρία όταν καταστράφηκε η Νέα Ορλεάνη από τις πλημμύρες...

    ReplyDelete
  3. Πάει ο Γκοντό... Έφυγε... Και δε νομίζω να επιστρέψει...

    ReplyDelete
  4. Δεν ήρθε ποτέ Δείμε. Κατάλαβε με ποιούς είχε να κάνει...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...