February 5, 2012

Για να μην ξεχνιόμαστε...



Για να μην ξεχάσουμε πως φτάσαμε ως εδώ. Να υπαγορεύει η Τρόικα στην "κυβέρνηση" τα μέτρα που θα εφαρμόσει η τελευταία, με τελεσίγραφα. Φτάσαμε ως εδώ με τη "φωτισμένη" ηγεσία που ευτύχησε να έχει η χώρα από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Πρώτος ο Αντρέας Παπανδρέου που μοίρασε χρήματα στον κόσμο, χρήματα που δεν υπήρχαν αλλά ήταν δανεικά...  Δημιούργησε τον "πράσινο στρατό" στο δημόσιο και την "αυλή" του στην κυβέρνηση, αυλή που δεν θα τον αμφισβητούσε ποτέ.  Έφτιαξε και την νέα κάστα των πράσινων επιχειρηματιών. Η SIEMENS θα έπρεπε να τον έχει ανακηρύξει Άγιο. Το επιβεβαίωσαν με τον τρόπο τους οι Τσουκάτος, Μαντέλης και Τσοχατζόπουλος. Βεβαίως, το χειρότερο που έκανε ήταν που έβαλε στην πολιτική τον μεγάλο του γυιό, τον ΓΑΠα.

Τον Αντρέα διαδέχτηκε στο ΠΑΣΟΚ και την πρωθυπουργία ο διαγραμμένος παλιότερα Σημίτης. Αυτός έμεινε στην ιστορία για την κλοπή του Χρηματιστηρίου.  Επί των ημερών του έγινε και το γιουρούσι των Ολυμπιακών Αγώνων. Έτσι μετά τις τηλεπικοινωνίες, βρέθηκε ένα πρόσθετο σπουδαίο πεδίο εφαρμογής του παράνομου πλουτισμού, τα δημόσια έργα. Όταν ο Σημίτης αντιλήφθηκε ότι τα πράγματα δυσκόλευαν, έχρισε διάδοχο τον γνωστό βλάκα.

Επανακάμπτει η ΝΔ με τον ανηψιό του Τριανταφυλλίδη. Άβουλος ων, αποδέχτηκε μέσα στο κόμμα κάποιους "ογκόλιθους" ηθικής, όπως οι Παυλόπουλος, Παναγιωτόπουλος και Αβραμόπουλος. Έβαλε τις βάσεις διάλυσης των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων με τους κουμπάρους. Όταν είδε κι αυτός τα δύσκολα, πέταξε την "ανθοδέσμη" και την έπιασε, ποιός άλλος, ο βλάκας.

Ο ΓΑΠας ήρθε για να αποτελειώσει το έργο των προηγουμένων. Την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αυτοί υπαγορεύουν στην "κυβέρνηση" του τραπεζίτη Παπαδήμιου, που τη στηρίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛάΟΣ, τα μέτρα που θα ήθελε να πάρει ο Παπαδήμιος αλλά δεν μπορεί.  Και μας λέει ότι "πονάει αλλά τα θέλει η Τρόικα".

Να μην ξεχάσουμε ότι κανείς από τους τρεις δεν έχει πει μια λέξη για το πως δημιουργήθηκε αυτό το χρέος και ότι οι "φίλοι και σύμμαχοι" μας δανείζουν για να το πληρώνουμε. Δεν έχουν πει λέξη για παράδειγμα, ότι στο υπουργείο Άμυνας κατά παράδοση, διορίζονταν ως υπουργοί και από τα δύο κόμματα αυτοί που ήταν στο τέλος της πολιτικής τους ζωής, για να πλουτίσουν από τις προμήθειες... Δεν έχουν πει λέξη ότι στο χρέος αθροίζονται και οι προμήθειες που έδιναν οι προμηθευτές στα στελέχη των δύο κομμάτων για να πάρουν τη δουλειά.

Αυτά τα χρήματα θα ξεπληρώνουμε μέχρι του αγίου ανήμερα. Σημειώστε δε ότι, για παράδειγμα, όλοι οι υπουργοί Άμυνας κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι...


10 comments:

  1. Αν πω για τρικυμία εν κρανίω ακόμα κι αν δεν με βρίσεις θα ενοχληθείς όμως αν πραγματικά πιστεύεις ότι εδώ φθάσαμε επειδή ο Ανδρέας έδωσε 200 δραχμές αύξηση στις συντάξεις και 150 στο κατώτερο μισθό, επειδή πάψανε οι δημόσιοι υπάλληλοι να βλέπουν το ψωμί και να τους πιάνει το παράπονο και επειδή βρήκανε κρεβάτι σε νοσοκομείο οι απόκληροι και ξωμάχοι, ναι τότε πραγματικά η κατρακύλα που μας έφερε ως εδώ ξεκίνησε από τον Ανδρέα.
    Νοσταλγείς φαίνεται την εποχή που οι νέοι είχαν μέλλον μόνο στην Αμερική, το Βέλγιο, τον Καναδά και την Αυστραλία, την εποχή που ο κοσμάκης έτρωγε κρέας Πάσχα Χριστούγεννα και αν, την εποχή των Γκοτζαμάνηδων και της Καρφίτσας....

    Υ.Γ: Και μην τολμήσεις να με πεις ΠΑΣΟΚο γιατί ξέρεις πολύ καλά πως δεν είμαι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αυτό που λέω Λύκε, είναι ότι έβαλε και ο Αντρέας το χεράκι του. Και δεν εννοώ, βεβαίως, την αύξηση των πολύ χαμηλών συντάξεων ή μισθών. Επί Αντρέα γνώρισα την τότε γκόμενα του Άκη που έλυνε και έδενε στο ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο. Αυτοί που ορκίζονταν στον Αντρέα, να σου θυμίσω ότι αρχικά ορκίζονταν και στο βλάκα γυιό του.

      Delete
  2. Έχω τη γνώμη πως μια χαρά στα λέει από πάνω ο monahikoslikos.
    Δεν μπορούμε να μπλέκουμε τις βούρτσες με τις φούστες γιατί δίνουμε επιχειρήματα στους πραγματικούς ενόχους.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έχω τη γνώμη πως μια χαρά τα λέει από πάνω ο Swell. Έχετε πρόβλημα να δεχτείτε ότι ο Αντρέας ήταν ένας αριβίστας.

      Κ.Ζ.

      Delete
  3. Συγνώμη, αλλά αυτό με το ότι μοίρασε λεφτά δεν το βλέπω κακό. Αντιθέτως. Το αν το ξεχειλώσαμε είναι άλλο θέμα. Αλλά το ξεχέιλωμα ουσιαστικά που εμφανίζεται δε σχετίζεται με τη στάση των Ελλήνων πολιτικών τόσο, όσο με τις κανιβαλιστικές τάσεις του καπιταλισμού. Οι πολιτικοί έχουν άλλες ευθύνες, όχι όμως, για την ανθρωποφαγία. Ευθύνονται για το ευρώ, για την επιπόλαιη φορολογική τους πολιτική, για τις κάθε τόσο μεταρρυθμίσεις που γίνονταν κλπ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oύτε εγώ το θεωρώ κακό Δείμε. Το πρόβλημα ήταν ότι τα χρήματα που μοίραζε προέρχονταν από δανεισμό. Και ναι, ο καπιταλισμός σε περιόδους μεγάλης κρίσης κανιβαλίζει. Οι πολιτικοί τί έκαναν; Ο άνεργος για μένα είναι θύμα ανθρωποφαγίας. Ο "δικός μου ανθρωποφάγος" ήταν οι γνωστοί Νικητιάδης και Κρεμαστινός.

      Delete
  4. Το βασικό πρόβλημα με το οποίο λίγοι φαίνεται να ασχολούνται είναι οτι σ' αυτή την χώρα-μπανανία οι πλούσιοι, οι Α.Ε. και οι ναυτιλιακές πληρώνουν πολύ λίγους φόρους η απλά φοροαπαλλάσονται. Η χώρα επί δεκαετίες έχει μονίμως το χαμηλότερο ποσοστό εσόδων ως προς το ΑΕΠ ενώ οι δαπάνες ήταν πάντα σχεδόν στον μέσο όρο της ΕΕ.

    Η απλή εξήγηση του προβλήματος έχει δοθεί από τον R. Wolff:
    Ο λαός θέλει υπηρεσίες από το κράτος αλλά δεν θέλει να πληρώνει φόρους. Το ίδιο θέλουν και οι πλούσιοι και οι μεγάλες επιχειρήσεις.
    Το πολιτικό σύστημα λοιπόν βρισκόμενο στη μέση (θέλει λεφτά από τους επιχειρηματίες και ψήφους από τον λαό) επέλεξε να μην βάζει φόρους (φοροαπαλλαγές σε πλούσιους και επιχειρήσεις, μη έλεγχος κεφαλαίων και τραπεζικών καταθέσεων) ή να κάνει τα στραβά μάτια στη φοροδιαφυγή (των μικρομεσαίων) και να εξυπηρετεί τα ελλείματα με δανεισμό. Δανεισμό βέβαια που μέρος του έρχεται από τους πλούσιους και τις επιχειρήσεις που δεν φορολόγησε!

    Check π.χ. τα στατιστικά της ΓΓΠΣ για την φορολογία
    όπου θα βρείτε xls files για τα έτη 2006-2010.
    Θα διαπιστώσετε (αν κάνετε και κάποιες πράξεις) ότι το πλήθος των φυσικών προσώπων που δηλώνει εισόδημα πάνω από 900Κ€ είναι αστείο, ενώ ο φόρος στα κέρδη των Α.Ε. δεν ξεπερνά το 25% (μάλιστα το 2010 ο φόρος έχει πέσει στο 19.5%).

    Επίσης 2 πολύ ενδιαφέρουσες αναλύσεις του R. Wolff για:

    το πως προέκυψε το πρόβλημα της ΕΕ
    (από το 28:00):
    το τι συμβαίνει και πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα τώρα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα δεν είναι δυνατόν να πληρώνει φόρους η οικογένεια της κας Μαριάννας και οι φίλοι τους.

      Delete
  5. Ο μόνος που δεν έχει καμιά ευθύνη για τη σημερινή κατρακύλα της χώρας είναι ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου.
    Κανένας δεν μπορεί να ρίξει το φταίξιμο σε έναν τύπο που από μακριά φωνάζει ότι είναι ηλίθιος. Εκείνοι όμως που τον στήριξαν και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να τον στηρίζουν(!!!) είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία μας κι αυτοί θα πρέπει να καταδικαστούν-και όχι μόνο από την ψήφο του λαού στις κάλπες…

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα δεν μπορούμε να καταδικάσουμε τους περισσότερους από 1 εκατομμύριο που τον ψήφισαν για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Είναι, βεβαίως, αμετανόητοι αλλά ουδείς τέλειος σ' αυτή τη ζωή...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...