March 5, 2012

Όταν βλέπεις τις πατάτες και χάνεις το δάσος...




Όπου πατάτες είναι το κίνημα που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό και οι παραγωγοί διαθέτουν απ' ευθείας τα προϊόντα τους στους καταναλωτές, σε τιμές παραγωγού και χωρίς την παρεμβολή μεσαζόντων. Αυτό έχει σαν συνέπεια τα προϊόντα να πωλούνται σε πολύ φτηνότερες τιμές από αυτές των super markets. Το κίνημα αυτό ξεκίνησε από τη βόρεια Ελλάδα και έχει ήδη επεκταθεί στην Αττική.

Το δάσος είναι η επίθεση της κυβέρνησης στους μισθούς, τις συντάξεις, τα επιδόματα και τα εργασιακά δικαιώματα του λαού. Ήδη διαρρέουν ότι θα υπάρξει και νέα μείωση του επιδόματος ανεργίας και πιθανότατα, δραστική μείωση ή ακόμα και κατάργηση του εφάπαξ! Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αφήνει στο απυρόβλητο τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο. Ειδικά για τις τράπεζες, η κυβέρνηση αποφάσισε τα ομόλογα που κατέχουν να μη μπουν στο PSI, ενώ θα μπουν αυτά των ασφαλιστικών ταμείων!

Αυτός που βλέπει τις πατάτες και χάνει το δάσος, την ανελέητη δηλαδή επίθεση στον εργαζόμενο, το συνταξιούχο και τον άνεργο, είναι το ΚΚΕ. Που πιστό στην πάγια λογική του, επιτέθηκε στο κίνημα της πατάτας! Υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι "με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού."

Ό,τι και να πει κανείς για το ΚΚΕ, θα είναι λίγο και κοινότυπο. Το ζήτημα είναι ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που το υποστηρίζουν. Ελπίζοντας, ίσως, ότι σε πενήντα χρόνια η ολομέλεια του κόμματος θα αποφανθεί, ότι η καταδίκη του κινήματος της πατάτας ήταν πολιτικά λανθασμένη.


Πηγή εδώ

18 comments:

  1. εγώ πάντως συμφωνώ με το ΚΚΕ, κανονικά το κίνημα έπρεπε να ξεκινήσει από τη φθηνή πρώιμη ντομάτα για να ΄χουμε μπόλικες και πρόχειρες να κάνουμε κοκκινιστή την Αλέκα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν τρώγεται, Λύκε, το σιτεμένο κρέας...

      Delete
  2. Συμφωνώ εν πολλοίς. Βέβαια το κίνημα της πατάτας είναι κάτι μικρό. Αλλά και σαν ακτιβιστική δράση που πάει κόντρα στο ρεύμα και φέρνει ένα ζήτημα στην επιφάνεια, αξίζει πολλά. Αυτό που στο εξωτερικό είναι σύνηθες εδώ μοιάζει επανάσταση (χωρίς τον έλεγχο του ΚΚΕ).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mα επειδή δεν το ελέγχει, Δείμε, αντιτάσσεται. Όπως ακριβώς έκανε και με το κίνημα των Αγανακτισμένων στις πλατείες.

      Delete
  3. H ανακοίνωση αναφερει: "Η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια οφείλεται πρώτα και κύρια στην κατακρεούργηση των μισθών, στην ανεργία, στα εξοντωτικά χαράτσια και τη βαριά έμμεση και άμεση φορολογία. Οφείλεται στα μονοπώλια και τα καρτέλ που δεσπόζουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η αισχρή ληστεία που κάνουν στη λαϊκή οικογένεια μαζί, κυβέρνηση μέσω φόρων και μονοπώλια εισαγωγής και επεξεργασίας του πετρελαίου, επαναλαμβάνεται στον ένα ή τον άλλο βαθμό σε όλους τους τομείς."

    Τώρα το ΚΚΕ χάνει το δάσος (???) ή εσύ έχεις οξύ αντικομμουνισμό (και να πας να κοιταχτείς)?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κατάλαβα, είσαι απ' αυτούς που αναφέρω στην τελευταία παράγραφο της ανάρτησης. Εννοείς ότι επειδή όντως γίνονται όλα αυτά που λέει το ΚΚΕ, ο κόσμος δεν πρέπει να αγοράζει φτηνές πατάτες και ό,τι άλλο φτηνό τρόφιμο βρίσκει;

      Το ΚΚΕ έχει τόση σχέση με τον κομμουνισμό, όση έχει και ο ΓΑΠας με το σοσιαλισμό. Εδώ γελάμε...

      Και γιατί είσαι ανώνυμος;

      Delete
  4. Δικιο εχει ο ανωνυμος, swell. Το ΚΚΕ λεει αυτο που λες κι εσυ, οτι δηλαδη οι πατατες ειναι μονο το δεντρο μπροστα στο δασος των περικοπων και της καταληστευσης εξαιτιας των μονοπωλιων. Προφανως δεν ειναι λαθος κινηση, αλλα ειναι αποπροσανατολιστικο να προβαλλεται ως λυση.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σπύρο, από ποιούς και σε τί παρουσιάζεται ως λύση; Κανείς δεν είπε ότι η φτηνή πατάτα θα λύσει τα προβλήματα των ανθρώπων και της χώρας. Το ΚΚΕ, προκειμένου να καταδικάσει κάτι που δεν ελέγχει, είναι ικανό να υποστηρίξει ότι ο γάιδαρος πετάει. Ό,τι έκανε και με το Πολυτεχνείο το 1973.

      Delete
  5. Το αστείο είναι πως μόλις κάποιος κατηγορήσει το ΚΚΕ εμφανίζονται διάφοροι να του επιτεθούν αναπαράγοντας τα παρωχημένα και προβλέψιμα "επιχειρήματα" του απολιθωμένου κόμματος του Περισσού. Κάποιοι μιλούν και για... αντικομμουνισμό (ο κομμουνισμός έσβησε το 1989 και αυτοί το βιολί τους!!!)

    Σε κάθε περίπτωση, αν το ΚΚΕ έχει πρόβλημα με την ελεύθερη πώληση της πατάτας τότε... δικό του πρόβλημα. Ας μας μιλήσει καλύτερα για την Τυποεκδοτική, τις απολύσεις στον 902 και ας αφήσει τα άλλα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αυτό που μου κάνει εντύπωση, είναι το γεγονός ότι το ΚΚΕ έχει ακόμα οπαδούς που χρησιμοποιούν το internet, άρα κατά τεκμήριο νέοι.

      Delete
    2. Αυτο που δεν καταλαβαινετε ειναι οτι οι οπαδοι του ΚΚΕ δεν το υποστηριζουν επειδη συμφωνουν με τις τραγελαφικες ανακοινωσεις του περι Β.Κορεας ή εστω με την (μαλλον αποδεδειγμενα αποτυχημενη) κεντρικη διαχειριση της οικονομιας που προτεινει, αλλα για την αντισταση του στην ΕΕ των μονοπωλιων και οσα απορρεουν απο αυτην. Γιατι το προβλημα του κοσμου σημερα, αυτο τυγχανει να ειναι και οχι η Β.Κορεα ή η αναποτελεσματικοτητα του κρατικοσοσιαλισμου. Ουτε καν ολα τα μελη του ΚΚΕ δε συμφωνουν με τα περι δικτατοριας του προλεταριατου κλπ. αλλα βρεθηκαν εκει στην αναζητηση οσο το δυνατον πιο οργανωμενου τροπου αντιστασης στη δικτατορια του κεφαλαιου. Πιθανοτατα αν το ΚΚΕ και η αριστερα γενικοτερα εδειχναν να αυξανουν ποσοστα, ο κοσμος που το υποστηριζει θα στρεφοταν σε καποιο πολιτικο σχηματισμο που τον εκφραζει καλυτερα.

      Delete
    3. Σπύρο, θεωρείς οργανωμένο τρόπο αντίστασης στη δικτατορία του κεφαλαίου την πολιτική του ΚΚΕ, που γίνεται πάντοτε κατά μόνας; Το ΚΚΕ θεωρεί ότι με εντολή κάποιου θεού, είναι ταγμένο να ηγείται πάντοτε και ποτέ να μην ακολουθεί ή συμπορεύεται. Γι' αυτό και απέρριψαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που προέβλεπε συμφωνία σε συγκεκριμένα σημεία της τρέχουσας πολιτικής, μνημόνια, συμβάσεις, μισθοί κ.λ.π.

      Delete
  6. "Ό,τι έκανε και με το Πολυτεχνείο το 1973."

    Άμε στο διαολο ρε λοβοτομημένε μαλάκα - μάθε επιτέλους ότι η κωλοφυλλάδα όπου αναφέρεσαι ήταν ασφαλίτικη και τράβα ψόφα μάλακα που το παίζεις επαναστάτης, δημοκράτης και δεν ξέρω τί άλλο.

    Άντε στο διάολο κρετίνε - δες πόσο συμφωνείς με τις αστικές κωλοφυλλάδες για να καταλάβεις πόσο μαλάκας είσαι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. O "πλούτος" των επιχειρημάτων σου, αποδεικνύει πόσο "δίκιο" έχεις.
      Έτσι σας λένε, ότι το 8ο φύλλο ήταν ασφαλίστικο; Και γιατί δεν το καταγγείλατε τότε, αλλά χρόνια μετά; Δεν το είχατε δει;
      Δικαίωμά σου είναι να πιστεύεις ό,τι σου λένε. Και επίσης δικαίωμά σου είναι να βρίζεις, επειδή δεν έχεις επιχειρήματα. Και τα δύο χαρακτηρίζουν εσένα και μόνον εσένα.

      Delete
  7. Κάνε όση κριτική θές μαλάκα αλλά όταν αρχίζεις να αμολάς ψέματα, ειρωνίες και γκεμπελισμούς να ξέρεις πως θα δέχεσαι αυτά που αξίζεις.

    ΥΓ: Και τώρα πες πόσο σταλινικοί είμαστε του ΚΚΕ (μαλάκα δεν είμαι στο ΚΚΕ όμως είμαι απλά ένας μαλάκας που τα χω πάρει στο κρανίο με τους ανεγκέφαλους επαναστάτες του κώλου σαν και του λόγου σου).

    ΥΓ2: Έχω ξαναπέσει πάνω στο αντι-ΚΚΕ μένος σου. Τι σού χουν κάνει οι ΚΚΕδες δεν ξέρω αλλά βλέπω μια φοβερή διαύγεια σκέψης να σε διακρίνει σχετικά με το ΚΚΕ. Καληνύχτα και ά στο διάολο εγωίσταρε Ελληνάρα.

    ΥΓ3: Μίλα μόνος σου - στο γαμωμπλογκ σου δεν την ξαναπατάω να μπω.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δες την απάντηση στον προηγούμενο "συνονόματό" σου. Πρέπει να καλύπτει και σένα.

      Αν, όπως λες, έχεις ξαναπέσει πάνω στο αντι-ΚΚΕ μένος μου, θα ξέρεις ότι δεν χρησιμοποιώ χαρακτηρισμούς που δεν μπορώ να αποδείξω, όπως ΚΝΑΤ με φωτογραφίες που είναι επί το "έργον".

      Delete
  8. Mολις έχασες εναν φανατικό αναγνώστη που θα σε έκανε να βάλεις μυαλό αντι-ΚΚΕ Σουέλλ που να πνιγείς στο μένος σου.
    Ο γαπας εχει τόση σχέση με το σοσιαλισμό οσο κι η Αλέκα με οτιδήποτε. Εκτός πραγματικότητας.
    Αλλα πες το ρε παιδάκι μου με τακτ, με τρόπο, τρομάζεις τους οπαδούς του ΠΑΜΕ και άλλους μή-λοβοτομημένους οπαδούς της στείρας άρνησης. Και χάνεις αναγνώστες.
    Ειδικά ενας σχολιαστής σου θέλει να την κάνει και κοκκινιστή την Αλέκα, ε ώπα δως του να την φάει, εγω δε θα πάρω.
    Εγω επειδη θέλω το φαγητό ξεροψημένο, θα δοκιμάσω λίγο Καμμένο που ακούω πάει καλά, εχει 500.000 Like στο Φέησμπουκ και πάει για πρωθυπουργός με τόσα Like.
    Aντε καλημερα.

    υγ αν ήμουν μανάβης θα πούλαγα πατάτες με σημαιάκια επανω τους που θα γράφυν ΚΚΕ. Τρέντι πράμα.

    Παναής

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η κριτική είναι για σένα μένος; Και η έλλειψη αυτοκριτικής, που "φοριέται" πολύ στο ΚΚΕ, τί είναι; Δεν θέλω να τρομάξω κανένα. Τις απόψεις μου καταθέτω. Μη θεωρείς ότι η αριστερά δεν ευθύνεται για το φαινόμενο του Καμμένου και κάθε Καμμένου.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...