March 29, 2012

Την Ελλάδα ή τους αλήτες;


Μας έχουν ζαλίσει οι θιασώτες των μνημονίων και καταστροφείς της Ελλάδας με το δίλημμα Ευρώπη ή χάος. Αυτοί που μας οδήγησαν εδώ, όντας τα μοναδικά κόμματα που έχουν κυβερνήσει αυτόν τον άτυχο τόπο από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Οι ίδιοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι θα μας βγάλουν από την κρίση. Μας λένε οι αλήτες, ότι έπαψαν να είναι αλήτες.

Αυτοί που έχουν βαθιά στο DNA τους αποτυπωμένη την αλητεία, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι' αυτό. Αυτός είναι ο λόγος που όχι μόνο παραμένουν στην πολιτική ζητώντας την ψήφο μας, αλλά κατεβάζουν και τα παιδιά και τ' ανήψια τους, για να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση. Η Ελλάδα του 21ου αιώνα είναι η Αρχαία Ρώμη. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι Έλληνες "συγκλητικοί" είναι περισσότερο διεφθαρμένοι.

Ο ελέω Άνθιμου και Λαμπράκη συνταγματολόγος και πλέον αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλος, όρισε την ανεπάγγελτη γλάστρα Φώφη, στη θέση του εκπροσώπου του κόμματος. Ο Βενιζέλος που ήταν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όταν έπαιρναν τακτικά "τη δόση τους" από τη SIEMENS. 

Ο Σα(χλα)μαράς διέγραψε την Ντόρα επειδή ψήφισε ΝΑΙ στο πρώτο μνημόνιο, ενώ η γραμμή του κόμματος ήταν ΟΧΙ. Μετά διέγραψε 21 βουλευτές του που ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ η γραμμή του κόμματος είχε γίνει ΝΑΙ.

Και οι δύο δεν λένε κουβέντα για τα μέτρα που έχουν συμφωνήσει να πάρουν τον Ιούνιο. Και οι δύο συμφώνησαν να κόψουν μισθούς, συντάξεις κι επιδόματα, την ώρα που έδιναν στις τράπεζες 130 δισ. Και οι δύο διατηρούν όλα εκείνα τα κομματικά στελέχη που διέπρεψαν στην αλητεία. Το να γράψεις τα ονόματα όλων αυτών και τον τομέα που διέπρεψαν, θα απαιτούσε ολόκληρο σεντόνι.

Οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση και την ίδια στιγμή δημιουργούν φανταστικούς εχθρούς, για να ξεχάσει η κοινωνία τα προβλήματά της. Τελευταίο θύμα, οι μετανάστες.

Το μοναδικό πραγματικό δίλημμα είναι αν θα παλέψουμε για την Ελλάδα ή τους αλήτες. Ιδού η Ρόδος, ιδού και η κάλπη...


6 comments:

  1. Είπαμε η δική μας Ελλάδα είναι διαφορετική από τη δική τους. Ορισμένοι θα παλέψουμε για τη δική μας και κάποιοι άλλοι που ζουν σε μία παράλληλα Ελλάδα (κατά το παράλληλο σύμπαν) για τη δική τους...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συμφωνώ. Φοβάμαι όμως ότι σιγά-σιγά τους καταλαμβάνει πανικός και τους έχω για όλα ικανούς...

      Delete
  2. Eμένα δε θα με πείραζε η οικογενειοκρατία αν γινόταν κάτι σωστό. Καλό θα ήταν να αλλάζανε και τα πρόσωπα μερικές φορές βέβαια. Και στο σύριζα προαλείφεται η θυγατέρα Κωνσταντόπουλου αν έμαθες και αυτο δε θα σταματήσει.
    Αυτο που πρέπει να σταματήσει άμεσα, είναι να κυβερνάνε τα κόμματα, αυτοί οι ναοί της διαπλοκής και του παρασκηνίου με τις αγκυλώσεις με την Εκκλησία, τις κουμπαριές και τα ρέστα.
    Το να ζητάνε πάλι ψήφο, τα ΙΔΙΑ κόμματα και τα... γενόσημα τους, που δημιούργησαν και κυβέρνησαν με, αυτο το πολιτικό σύστημα - ο θεός να το κάνει- ειναι οπως λες, αλητεία.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mα αυτό είναι το θέμα Τζονάκε. Η οικογενειοκρατεία όλων αυτών των μαφιόζικων οικογενειών είναι που μας οδήγησε εδώ.

      Delete
  3. Δεν θα τους αφήσουμε.. Και στην πιο στραβή, αν με δόλιους τρόπους βγουν οι ίδιοι, δεν θα τους αφήσουμε να κυβερνήσουν. Ποιοι; Οι πεινασμένοι, οι αδικημένοι, οι ξεριζωμένοι, οι βλέποντες τα παιδιά τους να σέρνονται στις πικρές αγορές του κόσμου. Δεν γίνεται τόσοι άνθρωποι να μη μπορούν να κλείσουν στη φυλακή 40-50 τομάρια. Και μετά θα δουλέψουμε όλοι, πολύ, με την καρδιά μας. Δεν μπορείς να δουλέψεις όταν σε πνίγει η αδικία.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mε τη δικαιοσύνη που έχουμε στην Ελλάδα, Ελένη, που έχει καταστήσει την ανομία θεσμό του κράτους, είναι πολύ δύσκολο να δεις στη φυλακή αυτούς τους αλήτες.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...