March 6, 2012

Ζώνη VLAKOURA


Συνεχίζει η κυβέρνηση την προσπάθειά της να διαλύσει όλα τα ερευνητικά ινστιτούτα και τους οργανισμούς του Δημοσίου. Αυτή το φορά προτίθεται να κάνει μια απογραφή ειδικού σκοπού και κοινού και δεν την αναθέτει στην ΕΣΥΕ. Την ανέθεσε σε μια ιδιωτική εταιρία, που λέγεται ΠΑΣΟΚ.

Το έργο που ανέλαβε η εταιρία είναι να απογράψει στις 18 Μαρτίου τους βλάκες. Για να δούμε αν είναι είδος εν ανεπαρκεία ή παραμένει σε μεγάλους πληθυσμούς στην Ελλάδα, όπως παλιότερα. Τα ευρήματα, όπως καταλαβαίνετε, θα έχουν μεγάλο κοινωνιολογικό και όχι μόνον ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητήσει τα αποτελέσματα και η UNESCO. Προκειμένου να χαρακτηρίσει την Ελλάδα, ζώνη VLAKOURA.

6 comments:

  1. Είσαι φοβερός, ρε πούστη μου. Στην αρχή κόλλησα. Μετά που προχώρησα στη δεύτερη παράγραφο το έπιασα. Είσαι φοβερός...

    ReplyDelete
  2. Ωστόσο, δεν είναι βλάκες/φανατικοί/κολλημένοι. Είναι και οι "υποχρεωμένοι πελάτες" του ΠΑΣΟΚ, που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εννοείς ότι εκτός από τους πρώτους, υπάρχουν και οι δεύτεροι. Συμφωνώ. Μόνο που οι δεύτεροι είναι μεγαλύτεροι βλάκες, γιατί συνεχίζουν να πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τους βοηθήσει, όπως έκανε παλιά...

      Ευχαριστώ πολύ για το πρώτο σχόλιο.

      Delete
  3. Το σίγουρο είναι πως κανένας βλάκας δεν παραδέχεται ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία, γιαυτό και συνεχίζουν να υπάρχουν και δεν πρόκειται ποτέ να εκλείψουν από καμιά κοινωνία.
    Αυτό το ξέρουν καλά οι ατσίδες που κουμαντάρουν τα κόμματα-και όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ…
    Ακόμα πιο σίγουρο, όμως, είναι πως η προσέλευση στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ δεν θα θυμίζει σε τίποτα το προηγούμενο πανηγύρι των ηλιθίων και των καιροσκόπων…
    Εκείνο που υποψιάζομαι είναι πως ο κάθε ψηφοφόρος θα έχει απεριόριστο δικαίωμα ψήφου, ώστε στο τέλος να εμφανιστεί ένας ικανοποιητικός αριθμός συμμετεχόντων.
    Το έκαναν κατά καιρούς διάφορα σωματεία σφραγίδες…

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tην ίδια υποψία έχω κι εγώ, ότι θα ζήσουμε το remake του 1961 σε επίπεδο κόμματος...

      Delete
  4. Μα, μιλάμε το διάβασα 3-4 φορές (την πρώτη παράγραφο μόνο, στη δεύτερη δεν έφτανα γιατί κάτι δε μου κολλούσε στην πρώτη) και ξανά το διάβαζα. Δεν μπορεί λέω ή εγώ τρελαθηκα ή αυτός έκανε κάποια ασυνταξία (φιλόλογος γαρ, εκεί πήγε το μυαλό μου). Αλλά ό,τι και να έκανα νόημα δεν έβγαινε. Τελικά αποφάσισα να δω και την επόμενη παράγραφο, οπότε από την πρώτη γραμμή λύθηκα στα γέλια.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...