September 12, 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ κι όπου πάει...



Ελλάδα χώρα των θαυμάτων! Πόσος χρόνος χρειάζεται ένα πακέτο για να φτάσει από το Γαλάτσι στην Κυψέλη με τη ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ, τη γνωστή εταιρία "ταχυμεταφορών"; Μία, δύο, τρεις, τέσσερεις ώρες, μία μέρα; Λάθος! Χρειάζεται έξι (6) μέρες τουλάχιστον! Γιατί το πακέτο έφυγε από το Γαλάτσι στις 6 Σεπτεμβρίου και δεν έχει φτάσει ακόμα...

Παρέλαβαν ένα πακέτο από εταιρία στο Γαλάτσι. Η αποστολή έγραφε διεύθυνση και την περιοχή "Κυψέλη". Έλα όμως που κάποιος "Αϊνστάιν" αγνόησε ή δεν είδε το αναγραφόμενο "Κυψέλη". Βρήκε όμως ότι υπάρχει δρόμος με το ίδιο όνομα και στη Γλυφάδα. Και σκέφτηκε "εδώ είμαστε"! Και στέλνει το πακέτο στο τοπικό γραφείο της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ στη Γλυφάδα. Από κει το παίρνει ένας courier και το πηγαίνει στη διεύθυνση που αναγράφει η αποστολή. Όχι βεβαίως στην Κυψέλη αλλά στη Γλυφάδα. 

Πώς τα "ανακάλυψα" αυτά; Μιλώντας τηλεφωνικά με τα κεντρικά στο τηλέφωνο 210 4851100, μια κυρία μου αναφέρει ότι το πακέτο βρίσκεται στο γραφείο της Γλυφάδας, γιατί στο δελτίο αποστολής δεν αναφέρεται ο ταχυδρομικός κωδικός. Αποκρύπτοντας ότι αναφέρεται όμως η περιοχή Κυψέλη. Όταν μίλησα με το  γραφείο στη Γλυφάδα στο 210 8947442, μου είπαν ότι είχαν άρνηση παραλαβής. Δηλαδή, το γεγονός ότι δεν βρήκαν στη διεύθυνση που πήγαν, άνθρωπο με το δικό μου επώνυμο, το παρουσιάζουν σαν "άρνηση παραλαβής"! Ευτυχώς που οι Οδηγοί Δρόμων αφορούν συγκεκριμένη πόλη. Γιατί φαντάζομαι ότι δρόμος με το ίδιο όνομα θα υπάρχει πιθανότατα και στην Κρήτη. Δρόμο που θα είχε εντοπίσει ο "Αϊνστάιν" και το πακέτο θα έκανε "τουρισμό". Όπως παλιότερα το computer μου (κλικ εδώ).


7 comments:

  1. Ναι άλλα έβαλες την ηλεκτρονική σου υπογραφή με ηλεκτρονική γραφίδα στο γκάτζετ!
    Ε, ε, γουστάρεις τεχνολογία;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όχι, δεν την έβαλα!

      Delete
    2. Αγαπητέ πελάτη,
      Γρήγοροι μπορεί να μην είμαστε, πολύστροφοι μπορεί να μην είμαστε, αλλά αναμφίβολα έχουμε γαμάουα γκατζετιές.
      Για πάρτη σου απασχολούμε κακοπληρωμένους κουριεράδες, που βάζουν εθελοντικά τα παπάκια τους στην υπΕρΕσία της Γ.Τ., διακινδυνεύοντας καθημερινά τη σωματική τους ακεραιότητα για πάρτη σου και μόνο.
      Μην είσαι λοιπόν ανικανοποίητος και στην επόμενη συνεργασία μαζί σου θα έχεις για δώρο μια γκατζετιά μας τελευταίο μοντέλο.

      Αν παρ' ελπίδα δεν μείνεις ευχαριστημένος, στείλε το επόμενο δέμα σου φορτωτική με το ΚΤΕΛ.

      Από το γραφείο Δημοσίων (σ)χέσεων της Γ.Τ.
      (αμάν πια με τους ανικανοποίητους!)

      Delete
  2. Και η πλάκα είναι ότι πας σε κούριερ επειδή δεν έχεις ΤΚ και θες ταχύτητα...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η πλάκα, Δείμε, το απολύτως σουρεάλ είναι ότι αυτές οι εταιρίες αυτοχαρακτηρίζονται ως "ταχυμεταφορείς"!

      Delete
  3. Φίλε μου, επειδή τυχαίνει να δουλεύω σε μία απο τις 2 εταιρείες και καθημερινά αντιμετωπίζω τέτοια περιστατικά, το κακό στην Ελλάδα είναι ότι όλοι εχουμε άποψη για το πως πρέπει να δουλεύει μια εταιρεία για να δουλεύει σωστά. Οι συγκεκριμένες εταιρείες που αναφέρεις είναι με διαφορά οι καλύτερες στην χώρα μας, οι παραδόσεις τους αγγίζουν το 95% την επόμενη εργάσιμη σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί πράγματι να είχε γίνει κάποιο λάθος στη συγκεκριμενη περίπτωση, αλλά εγω προσωπικά στις περισσότερες περιπτώσεις που αντιμετωπίζω στη δουλεία μου είναι λάθη που έχουν γίνει από τον αποστολέα (στην αναγραφόμενη διεύθ/νση συνήθως), που απαιτεί κιόλας να γίνουμε πράκτορες της CIA για να βρούμε που ήθελε να στείλει την αποστολή του. Ηλεκτρονική υπογραφή στην Ελλάδα βάζουν 2 εταιρείες η ACS και η UPS. Υ.Γ. μπορεί να μην είμαστε διάνοιες ή αινστάιν αλλά προσπαθούμε να δουλεύουμε και προσπαθούμε για το καλύτερο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θέλεις, δηλαδή, να πεις με άλλα λόγια ότι τις φορές που συνεργάστηκα με τις δύο εταιρίες, είχα την "τύχη" να πέσω στο 5% που δεν δουλεύουν σωστά;

      Νομίζω ότι είμαι αρκετά σαφής. Δεν πρόσεξαν την αναγραφόμενη περιοχή κι έστειλαν το πακέτο στη Γλυφάδα όπου υπάρχει δρόμος με το ίδιο όνομα. Είναι απλό.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...