November 20, 2012

Τα πάνω κάτω!



Εκεί που στο ΒΗΜΑ ξιφουλκούσαν τα τελευταία δυόμισι χρόνια υπέρ των μνημονίων και της λιτότητας, εκεί που ευλογούσαν με τη σειρά, τον ΓΑΠα, τον Παπαδήμιο και μετά τον Σα(χλα)μαρά και τον Βενιζέλο, εκεί που δαιμονοποιούσαν κάθε συζήτηση για έξοδο από το ευρώ, εκεί που μονίμως ζητούσαν περισσότερα μέτρα, ξαφνικά είδαν το "φως το αληθινό".

Όταν ανακοινώθηκε ότι θα τοποθετηθούν επίτροποι και στις τράπεζες, ο Ψυχάρης ανέβηκε "στην ταράτσα". Μίλησε για "αποικίες και για όσα δεν κατάφερε το Γ' Ράιχ, που δεν θα καταφέρουν ούτε οι σαράφηδες που έρχονται τώρα. Το σχέδιο για τον έλεγχο των ελληνικών τραπεζών από την τρόικα και τις παραφυάδες της, δημιουργεί την εντύπωση ότι η Ελλάδα έχει περιέλθει σε καθεστώς διομολογήσεων. Φαντάζει χώρα υπό κατοχήν από ξένες δυνάμεις."

Ανησυχεί σφόδρα ο Ψυχάρης ότι θα διαλυθεί ο εσμός τραπεζιτών και εκδοτών. Αυτός, που με την ανοχή και την κάλυψη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, χρηματοδοτούσε τα ΜΜΕ με θαλασσοδάνεια. Κι αυτά υποστήριζαν με εξοργιστικό τρόπο τις κυβερνητικές επιλογές.

Ο προστατευόμενος του Λαμπράκη, ο μονίμως πίσω του ευρισκόμενος, συνειδητοποιεί ότι τελειώνει η εποχή που την αλητεία τους την πλήρωνε ο κόσμος. Και στην προσπάθειά του να μη χάσει τα προνόμιά του, γίνεται αντιμνημονιακός, αντιτροϊκανός, φέρνει τα πάνω κάτω. "Κανονικός" πάντως δεν θα γίνει ποτέ.





5 comments:

  1. Έχεις ακούσει το τραγούδι του Παπακωνσταντίνου Μαύρος Γάτος που λέει σε ένα σημείο:
    "Οι άρχοντες φοβήθηκαν μην πάθουνε ζημιά
    και την κουτάλα χάσουνε μαζί με τα ζουμιά
    ρε θες να κάνουν κίνημα του γάτου οι καρποί
    κι ό,τι γλυκά ροκάνιζαν σαν φούσκα να χαθεί"
    Κάτι ανάλογο έπαθε και ο κυρ Σταύρος ο αφέντης τσουτσουλομύτης.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Απόλυτα ταιριαστά τα λόγια του τραγουδιού για τον κυρ Σταύρο!

      Delete
  2. Μόνο και μόνο για να του τη σπάσω του Ψυχάρη,είμαι ‘έτοιμος να βγω στο σύνταγμα με πανό υπέρ της τρόικα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μαζί σου. Πριμένω να κατεβάσει ο ίδιος σε απεργία τους εγαζόμενους στο ΔΟΛ, ενάντια στα αποικιακά μέτρα και αίτημα την επιστροφή στη μπανανία, όπου έκαναν ό,τι ήθελαν.

      Delete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...