February 25, 2013

Όταν οι Πασόκοι περπάτησαν πάνω στο νερό...




Με τον Βενιζέλο αρχηγό οι Πασόκοι το κατάφεραν κι αυτό, να "περπατήσουν πάνω στο νερό". Γιατί έτσι ακούγεται το ότι χθες ψήφισαν 100.000 άνθρωποι για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. "Πέρα και πάνω από κάθε προσδοκία", είπε ο Βενιζέλος και είχε κάθε δίκιο. Γιατί πώς να περιμένεις ότι θα βρεθούν τόσοι ψηφοφόροι για το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στον κυκεώνα των μνημονίων και της τρόικας. Αφού προηγουμένως είχε "καταφέρει" να εκμαυλίσει τις συνειδήσεις των Ελλήνων, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες που "επέβαλαν" την προσφυγή στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Εκατό χιλιάδες ψηφοφόροι για το κόμμα που "εξαφάνισε" μετά τη λογική, τους μισθούς, τις συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα. Που μας γύρισε στη δεκαετία του 50, σε ό,τι αφορά τη φτώχεια, την πείνα και τη δυστυχία. 

Τόσοι ψηφοφόροι για το κόμμα που μας γνώρισε τους Παπανδρέου, τον Τσοχατζόπουλο, τον Τσουκάτο, τον Μαντέλη, τον Κρεμαστινό, τον Νικητιάδη, τον Πάχτα και η λίστα τελειωμό δεν έχει. Που αν λειτουργούσε η δικαιοσύνη, οι επώνυμοι Πασόκοι θα γέμιζαν μια πτέρυγα φυλακής μόνοι τους...

Με τον Βενιζέλο αρχηγό οι Πασόκοι θα μπορούσαν να πάρουν την Πόλη, να βγάλουν οι σπανοί γένια και να γίνει το ΠΑΣΟΚ σοσιαλιστικό κόμμα.





4 comments:

  1. Από το τελευταίο θρανίο25 February, 2013 12:49

    Μην ψαρώνεις ρε σουέλ. Υπάρχουν ακόμα περίπου εκατό χιλιάδες έλληνες "πολίτες" που περιμένουν διορισμό στο δημόσιο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αυτοί που λες είναι εκατομμύρια...

      Delete
  2. Πάντως είναι το μόνο κόμμα στο οποίο το 1/4 των ψήφων έγιναν μέλη του και ψήφισαν. Ούτε το ΚΚΕ τέτοια αναλογία ψηφοφόρων και μελών :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ρε συ μήπως τους έδιναν από 1 πεντάευρο για να γίνουν μέλη, από τα χρήματα της SIEMENS;

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...