May 2, 2013

Ιστορίες




Σήμερα, λέει, τον σταυρώνουν. Αύριο, λέει, τον θάβουν και μεθαύριο τον ανασταίνουν. Σήμερα, λέει, στην Ελλάδα επικρατεί η αξιοκρατία. Η δικαιοσύνη, λέει, είναι ανεξάρτητη και όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Ο Ζαχόπουλος, ο Αναστασιάδης, εσύ κι εγώ. Το πολίτευμα που έχουμε, λέει, είναι δημοκρατία.

Κάθε φορά που η "κυβέρνηση" περνά από τη Βουλή άλλο ένα νομοσχέδιο που της επιβάλλει η τρόικα, η χώρα σώζεται. Λέει. Αφού έχουμε σωθεί τόσες φορές από τον θανάσιμο κίνδυνο της χρεοκοπίας, απορώ γιατί δεν έχουμε μπει αντίστοιχες φορές στο βιβλίο Γκίνες. Δεν νομίζω ότι έχει σωθεί άλλος άνθρωπος ή χώρα τόσες φορές, όσες εμείς. Ούτε συμβαίνουν αλλού τόσα θαύματα καθημερινά, να έχεις μεν ανάπτυξη, αλλά οι άνθρωποι να δυστυχούν, να πεινούν, να αυτοκτονούν επίσης καθημερινά.

Τόσα και τέτοια μαγικά, ούτε στη Disneyland δεν βλέπεις. Τέτοια τερατώδη ψέματα σαν αυτά που λένε οι πολιτικοί, ούτε οι παπάδες δεν τολμούν να πουν. Αυτοί οι κακόμοιροι, οι παπάδες, λένε ιστορίες μόνο για τον superman, που το Χόλυγουντ τον έκανε και ταινία. Οι πολιτικοί όμως δεν έχουν τον θεό τους.


2 comments:

  1. Καλό Πάσχα αναστημένε, χιλιοσωσμένε, αχάριστε, γκρινιάρη Swell :))
    Για πες πόσες φορές έχουμε σώσει τις Τράπεζες αλλά αυτές ακόμαδεν εχουνε σωθεί ;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toυς τραπεζίτες σώζουμε Τζονάκε, τις χρεοκοπημένες τράπεζές τους τις φορτωθήκαμε εμείς.

      Σκέφτομαι το απόγευμα να τηλεφωνήσω και να πω ότι υπάρχει βόμβα στο αεροπλάνο που θα φέρνει το "άγιο φως". Θα επιστρέψει πίσω, θα το αδειάσουν, θα το ερευνήσουν, θα περάσουν 4 ώρες μέσα στο νερό. Οι παπάδες εδώ, θα θέλουν να φάνε και έτσι θα κάνουν "ανάσταση" χωρίς "άγιο φως". Μεγαλείο...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...