May 31, 2013

Όλα του γάμου δύσκολα, την «πέφτουμε» στη Ρεπούση




Στο βαθμό που όλα πηγαίνουν δεξιά για την (ακρο)δεξιά κυβέρνηση, είναι λογικό να βρίσκει αυτή χρόνο να ασχολείται σύσσωμη με υποδεέστερα θέματα. Αφού έρχονται 17 εκατομμύρια τουρίστες, αφού η ανάπτυξη είναι ήδη εδώ, αφού οι ξένοι «επενδυτές» θα «αγοράσουν» ό,τι τους χαρίζουμε, αφού ο Σα(χλα)μαράς χαρακτηρίζεται από τα ξένα ΜΜΕ ως σωτήρας της Ελλάδας, παρά το 27% της ανεργίας, αφού η κυβέρνηση έλυσε όλα τα προβλήματα, εκτός από αυτό της οπλοφορίας μέσα στο Κοινοβούλιο, πώς είναι δυνατόν μια ιστορικός, η Ρεπούση, να έχει διαφορετική άποψη από την τρέχουσα; Από αυτήν που υποστηρίζει η εκάστοτε κυβέρνηση και η εκκλησία και που διδάσκεται στα σχολεία.

Η άποψη που λέει ότι το Βυζάντιο έπεσε γιατί οι Οθωμανοί ήταν απείρως περισσότεροι από τους Βυζαντινούς. Δεν λέει όμως ότι η εκκλησία προτιμούσε να καταληφθεί το Βυζάντιο από τους Τούρκους, αντί να ζητήσει βοήθεια από τη Ρώμη και την καθολική εκκλησία. Η άποψη που λέει ότι 400 χρόνια οι Τούρκοι μακέλευαν όλους τους Έλληνες. Και δεν λέει ότι ήταν πολλοί  οι Έλληνες που καταπίεζαν τους υπόλοιπους, μαζεύοντας φόρους και σοδειές για λογαριασμό των Τούρκων.

Η άποψη που μιλά για εθνική αστική τάξη και συγκαταλέγει σε αυτήν, όλους όσους συνεργάστηκαν με τον Γερμανό καταχτητή, που πλούτισαν από το πλιάτσικο στις περιουσίες των αριστερών που φυλάκιζαν ή εξόριζαν, όταν δεν τους δολοφονούσαν.

Η άποψη που χαρακτηρίζει ως εθνικούς ευεργέτες κάποιους τύπους σαν τον Μποδοσάκη,  τον Λάτση, τον Βαρδινογιάννη. Ή χαρακτηρίζει ως σημαντικούς ηγέτες υποκείμενα όπως ο Τριανταφυλλίδης και ο Γεώργιος Παπανδρέου.

Ανησυχεί η κυβέρνηση για τα «καινά δαιμόνια» που μπορεί να δημιουργήσει η άποψη της Ρεπούση. Ανησυχεί, γιατί γνωρίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος της επίσημης ελληνικής ιστορίας βασίζεται σε μύθους ή είναι κατασκευασμένο. Και επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει στη Ρεπούση το «κώνειο», την παραδίδει στην οργή κάθε ανεγκέφαλου Ελληναρά και τη βλακεία κάθε διαπλεκόμενου και αμόρφωτου δημοσιογράφου.



2 comments:

  1. ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

    ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΞΕΛΑΣΠΩΝΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η Ρεπούση ξελασπώνει ή ξεγυμνώνει το σάπιο πολιτικό κατεστημένο;

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...