August 16, 2013

Τα κεφάλια των άλλων


Χθες το βράδυ έγινε νέο blackout στη Σαντορίνη, με αποτέλεσμα ολόκληρο το νησί να βυθισθεί πάλι στο σκοτάδι. Το blackout συνέβη όταν είχε ήδη αρχίσει να αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση. Όταν το άκουσε αυτό ο Σα(χλα)μαράς πανικοβλήθηκε, διότι κατάλαβε ότι θα γινόμασταν άλλη μια φορά ρόμπα διεθνώς και το παραμύθι για τα 17 εκατομμύρια τουρίστες θα είχε άδοξο τέλος. Γι' αυτό έδωσε εντολή στην Κεφαλογιάννη και τον Μιχελάκη να πάνε στη Σαντορίνη.

Ε, δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος για να τα χάσει. Ήταν και το περιστατικό στο τρόλεϊ, έγινε έξαλλος ο Σα(χλα)μαράς και άρχισε να βρίζει και να "γαμεί" εκτός από το δικό του κεφάλι και όποιου άλλου του ερχόταν στο μυαλό. Την "τιμητική" του είχε το κεφάλι της υπουργού Τουρισμού, της Όλγας Κεφαλογιάννη. Με κάποιο περίεργο τρόπο και λόγω της Κρητικής καταγωγής της, τη συνέδεσε με τον Μητσοτάκη. Τότε τα κεφάλια αντικαταστάθηκαν από τα γκαντεμοκέφαλα.

Εκτός της Κεφαλογιάννη, περιέλαβε τα γκαντεμοκέφαλα του Ζερβού, του προέδρου της ΔΕΗ, του αρχηγού του ΠΝ γιατί άργησαν τα αρματαγωγά με τις γεννήτριες να φτάσουν στο νησί - αν είχε υπηρετήσει στο στρατό θα γνώριζε την ταχύτητα με την οποία πλέουν. Περιέλαβε επίσης όλα τα στελέχη της ΔΕΗ στη Σαντορίνη, αλλά και τον δήμαρχο. Ο τελευταίος το έμαθε και αποφάσισε να μηνύσει τη ΔΕΗ γιατί ο πρωθυπουργός είναι γνωστό ότι καλύπτεται από ασυλία.

Σ' αυτή τη χώρα δεν είναι τα κεφάλια των άλλων που φταίνε μονίμως. Είναι και τα δικά μας μερικές φορές. Διότι έχουμε βάλει τη χώρα στον αυτόματο και  πιστεύουμε ότι όλα θα "δουλεύουν ρολόι". Δεν μάθαμε ποτέ να προβλέπουμε. Και γι' αυτό, πότε κλείνει το ΕΛ-ΒΕΝ δυο μέρες από τα χιόνια, πότε αποκλείεται από τον Βορρά η Αθήνα επίσης από τα χιόνια. Προχθές έμεινε χωρίς ρεύμα η Σαντορίνη. Φανταστείτε αυτό να είχε γίνει ταυτόχρονα, εκτός από τη Σαντορίνη, στη Ρόδο και τη Μύκονο. Θα μας περνούσαν γεννεές δεκατέσσερις όλα τα ξένα δίκτυα για μήνες.

Με αφορμή αυτά, προτείνω στον ΕΟΤ η διαφημιστική καμπάνια για το 2014 να έχει τον τίτλο "The Dark Side of Greece" και να δείχνει στην τηλεόραση μια μαύρη οθόνη και στον τύπο μια μαύρη σελίδα. Θα κοστίσει λίγο και θα εντυπωσιάσει πολύ. Στη χειρότερη περίπτωση θα ξετρελάνει τα εκατομμύρια οπαδών των PINK FLOYD, που θα κατακλύσουν όλη την Ελλάδα για διακοπές. Στην καλύτερη θα ταιριάζει με το χρώμα της ψυχής μας.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...