September 16, 2013

Τα συγκοινωνούντα δοχεία ΚΚΕ και ΝΔ


Όταν στη ΔΕΘ ζήτησαν από τον Δ. Κουτσούμπα να σχολιάσει τη θεωρία των δύο άκρων της κυβέρνησης και πως αυτή αναφέρεται στη Χρυσή Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι και στο ΚΚΕ, απάντησε ότι θεωρεί ανιστόρητη την ταύτιση οποιουδήποτε κόμματος με το ναζιστικό μόρφωμα. Συνέχισε όμως τη σκέψη του, χωρίς να ερωτηθεί, λέγοντας: "Τώρα από εκεί και πέρα μπορεί να συζητήσουμε άλλα ζητήματα. Για παράδειγμα, εγώ θα σχολίαζα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει λαβές λόγω της τυχοδιωκτικής, της καιροσκοπικής πολιτικής του"...

Ακούγοντας την πρώτη ομιλία του Κουτσούμπα, όταν ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα, είχα γράψει ότι μας προέκυψε "μια Αλέκα με παντελόνια". Και μετά από πέντε μήνες ο Κουτσούμπας με επιβεβαιώνει. Τα διάφορα "κολλήματα" της ηγεσίας του ΚΚΕ, συνεχίζουν να αποτελούν τον καθοριστικό παράγοντα στη χάραξη της πολιτικής του κόμματος. Και σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική και οι θέσεις του ΚΚΕ ταυτίζονται με αυτές της ΝΔ. Στην πραγματικότητα, ο Κουτσούμπας μας είπε ότι φταίει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ για τον χαρακτηρισμό του από την κυβέρνηση ως άκρου.

Για τον Γραμματέα του ΚΚΕ, η γεννησιουργός αιτία των προβλημάτων του κόσμου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η πολιτική της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τις αυτοκτονίες, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και το 28% της ανεργίας.

Προβλέπω ότι δεν θα περάσει πολύς καιρός, μέχρι να υιοθετήσει ο Κουτσούμπας και την άποψη του ΠΑΣΟΚ για το φίδι και τον ΣΥΡΙΖΑ...



4 comments:

  1. Τα άκρα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΑ.
    Τα άκρα είναι ακραίοι φανατικοί και απερίσκεπτοι συμπολίτες μας που ακολουθούν πρακτικές ταλιμπάν, δηλώνοντας με κάποιο τρόπο οτι "ανήκουν" στο τάδε κόμμα. Ψευδές.
    Τα άκρα είναι ακόμα και πιο συντηρητικοί άνθρωποι που όμως πότε πότε πετάγονται μια βόλτα ως τα άκρα για να δείρουν ή για να τρομοκρατήσουν. Λάστιχο. Άκρα λάστιχο.
    [Βέβαια και το Κράτος ασκεί ακραίες πρακτικές όπως το ψέκασμα με χημικά συνταξιούχων σε πορείες]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν ισχύει αυτό που λες Τζονάκε, ότι άκρα είναι οι πολίτες που με κάποιο τρόπο δηλώνουν ότι ανήκουν σε κάποιο κόμμα, τότε η Ελλάδα είναι η χώρα με 80% ακραίους πολίτες.

      Άκρα υπάρχουν παντού, στην πολιτική και την κοινωνία. Στην ελληνική πολιτική σκηνή υπάρχει και το νεοναζιστικό κόμμα Χ.Α., το οποίο προσπαθεί να "ξεπλύνει" η ακροδεξιά ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς το ως ακραίο.

      Delete
  2. Εαν πιστευεις οτι ισχυουν αυτα που λες τοτε ο ΣΥΡΙΖΑ πρεπει να σταματησει να ζητα συνεργασια με το ΚΚΕ γιατι ειναι εχθρος της εργατικης ταξης και παλευει το κομμα της εργατικης ταξης που ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Αντι για αυτο βλεπω να παρακαλα ο ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ, αρα το ΚΚΕ πρεπει να εχει δικιο.

    Υ.Γ. Βρες μου μια ομιλια του ΑΡΧΗΓΟΥ τσιπρα που να λεει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι κομμα της εργατικης ταξης

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τη δήλωση του Κουτσούμπα δεν την έκανα εγώ, μόνος του το ξεφούρνησε. Και να το ΚΚΕ είναι κόμμα της εργατικής τάξης, επειδή το ισχυρίζεται, τότε είναι και το ΠΑΣΟΚ σοσιαλιστικό κόμμα.

      Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεσαι πως όταν όλη σου η θεωρία βασίζεται σε "κολλήματα" και αξιώματα, είναι δύσκολο να εξηγήσεις αυτό που γίνεται σήμερα.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...