January 20, 2014

Bingo!


Άλλο ένα bingo πέτυχε η κυβέρνηση με τη λογική της να παίρνει αποφάσεις, γράφοντας τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Το ΣτΕ έβγαλε μια απόφαση που κρίνει ως αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η κυβέρνηση, μετά το πρώτο σοκ, ανέθεσε στο γνωστό ακροδεξιό υπουργό, τον Μπουμπούκο, να σχολιάσει την απόφαση. Και αυτός είπε ότι "οι δικαστικές αποφάσεις δεν γεννούν χρήματα. Όσες αποφάσεις και αν βγουν και όλοι οι Έλληνες να βαρούν το κεφάλι τους, δεν θα βρούμε περισσότερα χρήματα". Δείχνοντας άλλη μια φορά το "σεβασμό" του στις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Αυτό που φοβάται η κυβέρνηση είναι μήπως η συγκεκριμένη απόφαση αποτελέσει ώθηση προς άλλες ομάδες εργαζομένων ώστε να διεκδικήσουν τις απώλειες που είχαν στους μισθούς τους, λόγω των μέτρων της κυβέρνησης. Και τρέμει με τη σκέψη ότι και αυτές οι διεκδικήσεις μπορεί να δικαιωθούν από το ΣτΕ.

Τώρα η κυβέρνηση πρέπει να βρει τα χρήματα που θα κληθεί να δώσει στους ένστολους. Άλλωστε στηρίζεται στη μεγαλύτερη αριθμητικά ομάδα ενστόλων, στην αστυνομία. Με τη βοήθειά της και τα χημικά, η κυβέρνηση δεν ενοχλείται από συχνές αντιδράσεις των εξαθλιωμένων από τα μέτρα της πολιτών. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν ο Σα(χλα)μαράς μοίραζε το πρωτογενές πλεόνασμα, η πρώτη του αναφορά ήταν στους ένστολους. Γι' αυτό ας μη χαιρόμαστε, γιατί εμείς θα κληθούμε κατά πάσα πιθανότητα να πληρώσουμε τα "σπασμένα".

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για άλλο ένα bingo της κυβέρνησης, που προστίθεται στα προηγούμενα και τα οποία, όλα μαζί, συνθέτουν το "success story" του Σα(χλα)μαρά.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...