January 21, 2014

Θεομπαίχτες


Σε μια κοινωνία άκρως συντηρητική και γεμάτη "δήθεν" και υποκρισία, με υπολανθάνοντα ρατσισμό για οτιδήποτε διαφορετικό από αυτό που η ίδια πιστεύει, σε μια κοινωνία όπως η ελληνική, είναι απολύτως φυσικό να ευδοκιμούν οι θεομπαίχτες. Τους βλέπουμε πλέον παντού, στην πολιτική, στην εκκλησία και αλλού.

Ας πάρουμε σαν παράδειγμα τον Σα(χλα)μαρά. Επικαλείται συχνά ως Έλληνας Μπους, στον οποίο ο Θεός του είχε πει να επιτεθεί στο Ιράκ, και αυτός τον Θεό και την Παναγία, ισχυριζόμενος ότι θα μας σώσουν. Ηγείται της αισχρής προσπάθειας της ΝΔ κατα της αθεΐας του Τσίπρα. Και όλα αυτά, την ώρα που πεθαίνουν άνθρωποι εξ αιτίας των μέτρων που έχει πάρει. Που πρεσβεύει ένα σύστημα που διαιωνίζει την άνιση κατανομή του πλούτου. Είναι όσο ρατσιστής μπορεί να είναι ένας ακροδεξιός σαν αυτόν, λέγοντας ότι θα βγάλει τα παιδιά των μεταναστών από τους παιδικούς σταθμούς και ότι θα ανακαταλάβει τις πόλεις από τους μετανάστες. Και δεν χάνει ευκαιρία να φωτογραφίζεται σε λιτανείες και ανάβοντας κεριά σε εκκλησίες. Ο θεομπαίχτης.

Θυμάμαι μια φωτογραφία από το γραφείο του Προκόπη Παυλόπουλου, γεμάτο από θρησκευτικές εικόνες. Θρήσκος, δηλαδή θεομπαίχτης και ο Πάκης. Ο Κώστας Καραμανλής, ο "ερημίτης" της Ραφήνας, δεν δίστασε να υπογράψει υπέρ της αναγραφής του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες. "Θρήσκοι" είναι και οι περισσότεροι επιχειρηματίες. Αυτοί που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να σκοτώνονται εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις τους, λόγω της έλλειψης μέτρων ασφαλείας (Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης). "Θρήσκοι" είναι και όλοι αυτοί που, εκμεταλλευόμενοι την κρίση, απολύουν κόσμο και δίνουν μισθούς πείνας.

"Θρήσκος" είναι και ο Άδωνις. Αυτός που έχει διαλύσει το σύστημα Υγείας και είναι προσωπικά υπεύθυνος ακόμη και για το θάνατο ανθρώπων, επειδή δεν είχαν πρόσβαση σε φάρμακα ή σε νοσοκομείο, όλα αποτέλεσμα της πολιτικής του. Το ίδιο "θρήσκος" ήταν και ο πολιτικός του γκουρού, ο αρνητής του Ολοκαυτώματος Πλεύρης.

Οι χειρότεροι άνθρωποι που έχω γνωρίσει, είναι όλοι "θρήσκοι". Νηστεύουν, κάποιοι πηγαίνουν κάθε Κυριακή στην εκκλησία, πιστεύουν στις "θαυμαστές" δυνατότητες του κρίνου, αλλά και απατούν ασύστολα τη γυναίκα τους, ζουν σε βάρος των άλλων, και, αν έχουν, αδιαφορούν τελείως για τα παιδιά τους.

Σε αυτή τη χώρα, λοιπόν, που είναι γεμάτη από θεομπαίχτες του χειρίστου είδους, τα πράγματα μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν.






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...