February 18, 2014

Η "εντιμότητα" του ΓΑΠα

 

Όλα τα ΜΜΕξαπάτησης κατακεραυνώνουν, από χθες που μαθεύτηκε η υπόθεση, τα στελέχη της ΜΚΟ International Mine Initiative, αλλά ταυτόχρονα φροντίζουν να τονίζουν την "εντιμότητα" του ΓΑΠα, γιατί τα χρήματα δόθηκαν όταν αυτός ήταν ΥΠΕΞ. Μας λένε ουσιαστικά τα ΜΜΕξαπάτησης ότι ο ΓΑΠας δεν είχε καμιά ανάμιξη στην κομπίνα που αποκαλύφθηκε. Ότι τα 9 εκατομμύρια δόθηκαν μεν παρανόμως στους γνωστούς (ο Άλεξ Ρόντος ήταν σύμβουλός του) του ΓΑΠα, αλλά αυτός δεν είδε, δεν άκουσε και δεν κατάλαβε ποτέ τίποτα.

Αυτή η πίστη των ΜΜΕ στην "αδυναμία" της αγίας οικογένειας Παπανδρέου να δει, να ακούσει και να καταλάβει, ισχύει και για τα αδέλφια του ΓΑΠα. Γι' αυτό ουδείς κατηγορεί τον Αντρίκο και τον Νίκο Παπανδρέου για όσα κατηγορείται το ζεύγος Γριβέα - Βάτσικα σε σχέση με τα δάνεια που πήρε από το ΤΤ.

Έστω λοιπόν ότι ο ΓΑΠας είναι αμέτοχος. Να ρωτήσω το εξής: Ο τότε ΥΠΕΞ έδωσε εντολή στον  Άλεξ Ρόντο να συστήσει εξ αρχής την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ). Η ΥΔΑΣ ήταν αυτή που εκταμίευε τα κονδύλια του ΥΠΕΞ για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ. Το ερώτημα είναι πως είναι δυνατόν ο συνεργάτης του ΓΑΠα και του Ρόντου, δημοσιογράφος Κώστας Τζεβελέκος, πρόεδρος της ΜΚΟ, και η γυναίκα του να έχουν πολυτελή σπίτια στην Αθήνα και τη Ρόδο, ακριβά τζιπ και γενικώς να ζουν πλουσιοπάροχα, αλλά αυτοί να μην υποψιάζονται τίποτα. 

Καταλήγουμε πάλι στο τέλος να αναρωτιόμαστε για την εντιμότητα της ελληνικής δικαιοσύνης και απάντηση δεν παίρνουμε. Για την "εντιμότητα" πάντως των πολιτικών και των δημοσιογράφων έχουμε καταλήξει...


4 comments:

  1. Με εντολή Σαμαρά, η περίοδος Καραμανλή δεν υπάρχει, δεν ακούγεται, δεν εχει σημασία. Πυροβολούμε μόνο ΓΑΠ, επειδή μας είπαν οτι αυτός φταίει για όλα. Ολοι οι άλλοι, αθώοι.
    Ο Ρακιντζής έλεγε απο καιρό οτι οι ΜΚΟ δεν δίνουν λογαριασμό πού πάνε τα χρήματα. Και σκάει αυτο το θέμα, στο καπάκι με το πυ διέγραψαν χρέη 200 μύρια του Μεγάρου Μουσικής !
    Για δες βρε φίλε που δεν εχω πατήσει ποτέ σε αυτό το μέγαρο της χλίδας γιατι με κάνουν να αισθάνομαι λίγος και μικρός, αλλα του χάρισαν τα χρέη, όπως χάρισε ο Τσοχατζό τα χρέη του Ολυμπιακού στο '92 πίσω και όπως άλλες παραγραφές τύπου Μαντέλη, δομημένων ομολόγων και λοιπών αμαρτιών στην καμπούρα μας.
    Ποτέ δεν φταίει μόνο ένας φίλε μου.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τζονάκε, πάρτο απόφαση. Τα δύο γαμοκόμματα φταίνε για όλα σχεδόν που περνάμε. Και όσο και αν σε δυσαρεστεί, ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την εξαχρείωση της ηθικής ακόμα και του τελευταίου Πασόκου.

      Delete
    2. Φυσικά και με δυσαρεστεί αυτό και όχι επειδη συμπαθούσα τον Αντρέα. Και μπορώ να εξηγήσω πιο αναλυτικά τι και πώς αλλα δεν θα το κάνω εδω.
      Το άλλο τωρα, φυσικά όποιος κυβερνάει φταίει, αλλά το βασικό αίτιο ειναι το ίδιο το πολιτικό σύστημα και η νοοτροπία πολλών ελλήνων που το συντήρησαν. Αυτο το τέρας, αν το πολέμαγες σε έτρωγε. Γι αυτό κι όσοι πολιτεύονταν υπέκυπταν σε αυτό, ετρωγαν καλά και να που φτάσαμε στο "αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" :) τωρα, το πώς θα αλλάξουμε ειναι κάτι που καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά, επειδή ετσι τον βολεύει ή ετσι τον συμφέρει, ή αλλιώς, επειδή έχουμε "Δημοκρατία", κάθε έλληνας εχει και μία διαφορετική άποψη, είμαστε κάπου 10 μύρια ...συνιστώσες και όπου λαλού πολλοί κοκκόροι... ξέρεις.
      Την καλημέρα μου και ελα να φκιάξουμε μια ΜΚΟ για την προστασία του μαϊντανού της Σαχάρας :)

      Delete
    3. Ναι, αλλά τις νοοτροπίες τις καλλιέργησαν τα κόμματα που κυβερνούν μέχρι σήμερα. Και αν μου επιτρέπεις, στα δύο κόμματα αυτοί που ήθελαν να προσφέρουν μετρούνται στα 5 δάχτυλα. Όλοι οι υπόλοποι μπήκαν στην πολιτικοί για την κονόμα.

      Για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ (ή και για οποιαδήποτε άλλη) είμαι μέσα, καμιά άκρη έχουμε όμως; Προτείνω να την ονομάσουμε Πράσινη Σάχαρα με σήμα το γνωστό πράσινο ήλιο πάνω από την έρημο (τη Σαχάρα όχι του ΠΑΣΟΚ) και να ζητήσουμε χρηματοδότηση από τον Βενιζέλο και την Ξενογιαννακοπούλου.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...