February 27, 2014

Σκοτεινό ποτάμι

 
Είχε από την αρχή την τύχη να μάθει πως να κινείται μέσα στα δαιδαλώδη μονοπάτια της διαπλοκής ΜΜΕ, πολιτικής και επιχειρηματιών. Αυτή την τύχη του την πρόσφερε αυτός που του άνοιξε "τις πόρτες" των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, ο Ν. Κακαουνάκης. Από αυτόν έμαθε τα μυστικά του επαγγέλματος. 

Με την αναμφισβήτητη ικανότητά του έβαλε τη δική του, μια πιο εκλεπτυσμένη σφραγίδα στη δουλειά του. Μπορούσε πλέον να κάνει μια εκπομπή που θα άρεσε μεν στον πολύ κόσμο, αλλά που ποτέ δεν θα απειλούσε τα όποια συμφέροντα αυτών που ήθελε να εξυπηρετεί μονίμως. Με τη δουλειά του γνώρισε πολύ κόσμο, γυρίζοντας την Ελλάδα και ψάχνοντας "πιασιάρικα" θέματα. Μέσω του protagon.gr θεώρησε ότι μπορούσε πλέον να προσεγγίσει περισσότερους ανθρώπους. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πως "σερβίρεται" μια νεοφιλελεύθερη άποψη με κεντροαριστερό ή κοινωνικό μανδύα.

Έτσι γνώρισε πολλλούς ανθρώπους. Στην ανακοίνωσή του ισχυρίζεται ότι αυτοί οι άνθρωποι επικοινωνούσαν συνεχώς μαζί του και του έλεγαν τις αγωνίες τους και κυρίως το "τί θα κάνουμε". Ο άνθρωπος δεν θέλει και πολύ για να καβαλήσει το καλάμι. Άλλωστε του άρεσε πάντοτε να ισορροπεί σε δύο βάρκες. Θυμάμαι παλιά όταν δούλευε στον Τερζόπουλο και αυτός είχε προβλήματα με μια επιχειρηματία με την οποία συνεργαζόταν και άνευ της οποίας τα περιοδικά του θα κυκλοφορούσαν χωρίς φωτογραφικό υλικό, ο Θεοδωράκης μιλούσε συχνά με την επιχειρηματία και της έλεγε τις επόμενες κινήσεις που θα έκανε ο Τερζόπουλος, ώστε αυτή να γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει και να προετοιμαστεί κατάλληλα.

Παρέα με τους συναδέλφους του στο MEGA, την Όλγα, τον Γιάννη, τον Μανώλη και τον Παύλο, μας έπεισαν για το μεγαλείο με τη σειρά του Καραμανλή, μετά του ΓΑΠα, μετά του Παπαδήμιου, μετά του Βενιζέλου και τώρα του Σα(χλα)μαρά, αλλά και των σωτήριων μνημονίων. Έβαλαν σε όλα τα σπίτια τους εγκληματίες της ΧΑ. Και μετά έγιναν πιο αντιμνημονιακοί από τους αντιμνημονιακούς. Η εξαπάτηση από τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, ήταν πάντοτε τζάμπα.

"Ποτάμι" ονόμασε την κίνησή του ο Θεοδωράκης. Σκοτεινό ποτάμι θα είναι γιατί τέτοιος ήταν και ο ρόλος που έπαιζαν αυτός και ο μεντοράς του με τόση επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια.







2 comments:

  1. Το σκοτεινό ποτάμι έχει μπερδέψει τα μπούτια του. Το σήμα από το ΕΑΜΒ του Τραϊανού έβαλε στο κόμμα του.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Περίμενε λίγο και θα δεις πόσα άλλα θα γίνουν, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...