July 10, 2014

Ο Βρούτσης και "η ζωή αλλού"

 
Εργάζεται στην αλυσίδα γυμναστηρίων ALTERLIFE. Η συμφωνία με τον εργοδότη ήταν ότι δεν θα παίρνει δώρα και επιδόματα και ότι όλα αυτά έχουν ενσωματωθεί στο μισθό των 750 ευρώ. Επίσης, θα δουλεύει 9ωρο επί 5 μέρες και θα της κολλάει ένσημα για 4ωρο. Το γυμναστήριο κλείνει για 3 βδομάδες τον Αύγουστο, οπότε η εργαζόμενη παίρνει υποχρεωτικά άδεια, χωρίς να πληρώνεται. Μια βδομάδα άδεια που ζήτησε για τον Ιούλιο της δόθηκε, αλλά η βδομάδα αυτή θα αφαιρεθεί από το μισθό της.

Πριν λίγες μέρες, τους ειδοποίησαν από την Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και την Επιθεώρηση Εργασίας ότι θα πήγαιναν για έλεγχο την επόμενη μέρα. Ο έλεγχος όντως έγινε και δεν βρέθηκε τίποτα παράτυπο - το αντίθετο θα ήταν είδηση, όταν του υπουργείου ηγείται ο Βρούτσης. Ο οποίος προφανώς πιστεύει ότι πρέπει να ασχολείται μεν με τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά μόνο γι' αυτά που θα έχουν σε μια "alterlife".



4 comments:

  1. Φοβάμαι οτι γίνονται παντού τέτοια και κανένας Βρούτσης δε θέλει,δεν ξέρει και δεν μπορεί να τα διορθώσει. Σε μια άλλη ζωή θα διορθωθούν, πιθανώς.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όχι και δεν μπορεί Τζονάκε. Δεν θέλει να το ελέγξει γιατί αντίκειται στο στόχο να εξαθλιώσουν τους πάντες.

      Καλημέρα και καλό ΠουΣουΚου!

      Delete
  2. εντύπωση μου κάνει 'κανένας βρούτσης' κλπ.
    αν κανένας,
    να πάψουν να τρώνε τα λεφτά του καθενός από μας, και να πάνε σπίτια τους να κάνουν χαρακίρι με ντροπή.
    και κάτι ακόμη: πολύ γνωστό σε όλους. ας πούμε ιατρικό κέντρο, στα κουτουρού λέω εγώ, ξέρει πότε θα πάει ο εργασιακός έλεγχος.
    φυσικά αυτό γίνεται για τη διευκόλυνση μερικών.
    ή μήπως γίνεται για την τσέπη κρατικοδίαιτων κατά τη θεωρία κρατικών υπαλλήλων 'που δε βγαίνουν'.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σχετικά με το τελευταίο που λες, κερδίζουν και οι δύο πλευρές. Ο "ελεγχόμενος" γλιτώνει τα πρόστιμα και τις άλλες συνέπειες και οι "ελέγχοντες" αυξάνουν το εισόδημά τους με κατάμαυρα χρήματα.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...