July 8, 2014

Ο γάιδαρος, ο κόκορας και οι τρομοκράτες


Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για τις φυλακές Γ' τύπου και την παρουσία σε αυτή συγγενών των καταδικασμένων Πυρήνων της Φωτιάς, η κυβέρνηση βρήκε άλλη μια ευκαιρία να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκμεταλλευόμενη την άποψη του Ε. Διαμαντόπουλου, ότι ο Σάββας Ξηρός είναι τρομοκράτης σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και το Σύνταγμα. Οι ακροδεξιοί βουλευτές αντέδρασαν αμέσως, μιλώντας για τους δολοφόνους της 17Ν, που ο Διαμαντόπουλος τους θεωρεί τρομοκράτες μόνο κατά το νόμο και το Σύνταγμα.

Έστω ότι έχουν δίκιο όλοι όσοι αντέδρασαν και τα μέλη της 17Ν είναι όντως τρομοκράτες, επειδή δολοφόνησαν ανθρώπους. Θέλω να ρωτήσω όμως, αυτός που έκαψε ζωντανούς εργαζόμενους στο διυλιστήριό του, επειδή δεν ήθελε να πληρώσει το κόστος για καλύτερο σύστημα ασφαλείας, δεν είναι τρομοκράτης; Το γεγονός ότι κυκλοφορούσε ελεύθερος μέχρι το θάνατό του, οφείλεται στις κυβερνήσεις και την επιλεκτική τήρηση των νόμων.

Ο δολοφόνος του Ι. Κουτσάκη δεν είναι τρομοκράτης; Αποφάσισε να τον δολοφονήσει γιατί ο Κουτσάκης του χαλούσε τα σχέδια. Το γεγονός ότι η αστυνομία δεν έχει "καταφέρει" να τον εντοπίσει ακόμα, δεν αναιρεί τον χαρακτηρισμό του τρομοκράτη. Ιδίως αν προσθέσουμε τους νεκρούς στα πλοία του, αλλά και στο δικό του διυλιστήριο.

Ο Διαμαντόπουλος έχει δίκιο. Ο ίδιος νόμος που χαρακτηρίζει τον Ξηρό τρομοκράτη, αφήνει ελεύθερους τους άλλους κατά συρροή δολοφόνους. Γιατί είναι γνωστό ότι οι νόμοι φτιάχνονται καθ' υπαγόρευση αυτών που έχουν το συμφέρον και την οικονομική δύναμη. Είτε λέγεται Λάτσης, ή Λαμπράκης, ή Βαρδινογιάννης, ή Μπόμπολας. Αυτοί δε στους οποίους υπαγορεύουν τους νόμους, ασχολούνται και με την εφαρμογή τους...

Επομένως, όταν ακούω τους βουλευτές της ΝΔ να μιλούν για τρομοκράτες, σκέφτομαι τον γάιδαρο που αποκάλεσε τον κόκορα κεφάλα.



7 comments:

  1. για αυτό λοιπόν Λαικός Σύνδεσμος Χ.Α.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι, για τους δειλούς και τους κομπλεξικούς.

      Delete
  2. Αντι σχολίου, κάτι σχετικό με το διαμάντι τον Διαμαντόπουλο

    Καλή σου μέρα αγαπητέ Swell

    ReplyDelete
  3. Δεν πέτυχε το λινκ απο πάνω, κάνε copy/ paste αυτο εδω
    http://thepaper.gr/%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%AF/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ας δεχτούμε ότι τα πράγματα έγιναν έτσι. Είναι λυπηρό. Το να αναπαράγεις όμως τέτοια δημοσιεύματα, είναι λογική Βούλτεψη.

      Για να έχεις δε περισσότερα και πιο ουσιαστικά στοιχεία για τον τομέα της Υγείας, γκουγκλάρισε να δεις πόσα χρήματα έφαγαν από το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ πολιτικοί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και κάποιοι καλλιτέχνες, πληρώνοντας μόνο το 20% των νοσηλείων τους.

      Delete
  4. Δεν θα διαφωνήσω αν και δεν ξερω λεπτομέρειες, ειναι λογικό να υποθέσω οτι πράγματι οι πολιτικοί κάθε κόμματος έφαγαν απο όπου μπορούσαν, όσα μπορούσαν. Εγω δεν μπορώ να το κάνω αυτό η εσυ.

    Οσο για το δημοσίευμα, ειναι πραγματικό συμβάν φίλου μου, γνωρίζω τον συντάκτη και τον πιστεύω. Ειμαι δε σίγουρος πως αν επρόκειτο για πολιτικάντη απο άλλο κόμμα, πάλι τα ίδια θα έγραφε ο φίλος.

    Με την ευκαιρία να πω οτι αυτο με τα διυλιστήρια που αναφέρεις, έτυχε να γνωρίσω παθόντα προ πολλών ετών, εργαζόμενο εκεί.

    ReplyDelete
    Replies
    1. To πόρισμα, Τζονάκε, αναφέρει πολιτικούς πρώην και νυν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μόνο.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...