September 26, 2016

Πολιτικά κόμματα από τα LIDL


Αλλη μια φορά μας εντυπωσιάζει η κυβέρνηση με την οργάνωσή της και τον τρόπο που σχεδιάζει και διεκπεραιώνει κάποια ζητήματα. Ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς μας είχε ζαλίσει για το αδιάβλητο της διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες. Μας είχε πει πολλές φορές ότι πριν ανακηρυχθούν οι υπερθεματιστές, είχε γίνει ενδελεχής έλεγχος των οικονομικών στοιχείων κάθε συμμετέχοντα στην πλειοδοσία.

Πριν από λίγο, ένας από τους υπερθεματιστές, ο Καλογρίτσας, ανακοίνωσε αδυναμία καταβολής της πρώτης δόσης μέχρι τις 7 το βράδυ, ζήτησε 48ωρη αναβολή - αυτό δεν επιτρέπεται από τον κανονισμό - και κατά συνέπεια τέθηκε εκτός πλειοδοσίας, χάνοντας και τα χρήματα της εγγυητικής επιστολής (3 εκ.) που είχε καταθέσει για να αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής.

Η ΝΔ κατηγορούσε την κυβέρνηση για τον Καλογρίτσα, επειδή είναι εργολάβος δημοσίων έργων και επειδή ελέγχεται για φοροδιαφυγή. Αυτά όλα αφορούν τον πατέρα Καλογρίτσα και όχι το γιο του, που συμμετείχε στην πλειοδοσία. Δεν αφορούν βεβαίως τη ΝΔ. Αλλωστε πρώτη φορά θα προέκυπτε εργολάβος δημοσίων έργων στην ελληνική τηλεοπτική σκηνή. Ο ΑΚΤΩΡ είναι αλυσίδα φούρνων και η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ κατασκευάστηκε από τον Μπόμπολα, αλλά μετά από ανάθεση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρτοποιών, που ελέγχει την ΑΚΤΩΡ. Το γεγονός πάντως ότι ο Μαρινάκης κατηγορείται για κακούργημα, δεν αφορά κανένα κόμμα της ελληνικής Βουλής.

Αναρωτιέμαι αν ο Παππάς δεν είχε οργανώσει την όλη ιστορία τόσο προσεκτικά όσο έλεγε, τί θα γινόταν;6 comments:

 1. Καλωσόρισες Swell.
  Εμένα πάντως με εντυπωσιάζει ο Παπάς με την επιμονή και το θάρρος του να τα βάλει με τα θηρία.
  Αν τα καταφέρει θα είναι μια πρώτη νίκη μιας κυβέρνησης της αριστεράς, δίνοντάς μας ελπίδες για κάτι ακόμα καλύτερο στο μέλλον.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Βρε συ, αποκαλείς ακόμα το ΣΥΡΙΖΑ αριστερά; Να το κοιτάξεις αυτό. Ενα από τα μεγαλύτερα θηρία σήμερα στην Ελλάδα είναι ο Μαρινάκης. Πώς ακριβώς τα έβαλαν μαζί του; Αυτοί ρε θα πουλήσουν σε ιδιώτες ακόμα και το νερό. Ακουσες ότι μια από τις εταιρίες που έδωσαν στο υπερταμείο είναι η ΕΥΔΑΠ; Είναι σα να δικαιολογούν τον Κουτσούμπα που λέει ότι εκλέχτηκαν για να κάνουν την πιο βρόμικη δουλειά.

   Delete
 2. Δεξιά πάντως δεν μπορώ να τον αποκαλέσω το ΣΥΡΙΖΑ.Θα το κάνω όταν γυρίσω...ανάποδα και τον δω όπως θα βγαίνω!
  Οι εποχές δύσκολες και οι ταμπέλες εύκολες φίλε μου.
  Από τον Κουτσούμπα πάντως,και το ΚΚΕ,ποτέ δεν θα περιμένω να διαμορφώσω άποψη με βάση τα...κηρύγματά τους.
  Ας περιμένουμε φίλε μου.Κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με την όλη κατάσταση αλλά ας μη χάσουμε το χαμόγελο και την αισιοδοξία μας.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ούτε εμένα μου αρέσει να βάζω ταμπέλες. Αλλά κρίνοντας από τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση αυτή, αριστερή δεν μπορώ να τη χαρακτηρίσω. Για τον Κουτσούμπα και τα δέντρα, μαζί σου.

   Delete
 3. Aκριβώς, δεν είναι "αριστερά" αυτό.
  Είναι διεκπεραιωτής της πιο βρώμικης δουλειάς και επιπλέον δείχνει ασέβεια σε όσους πίστεψαν οτι θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά αν ερχόταν σε εξουσία.
  Η περίπτωση Παππά και διαγωνισμού δείχνει προχειροδουλειά στημένη απο ερασιτέχνες. Αν την έκαναν σωστά, θα τους έλεγα και μπράβο.
  Ο Μαρινάκης δεν θα έπρεπε καν να μετέχει σε κανένα σχήμα του διαγωνισμού. Υπόδικος, θα εχει κανάλι ;
  Και αν καταδικαστεί ; τι γίνεται ;
  Εδω βέβαια μπαίνει ερώτημα αν ειναι "νόμιμο και ηθικό" να μετέχουν οι πρόεδροι των μεγάλων ΠΑΕ !
  Ποδόσφαιρο και ΜΜΕ χρησιμοποιούνται κατα κόρον για διαμόρφωση κοινής γνώμης.
  Οσο για το οτι είναι ο γιός κι όχι ο πατέρας Καλογρίτσας, ε, οχι Γιάννης, Γιαννάκης :) θα σου θυμίσω τι έγραφες για οικογενειοκρατίες κάποτε :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tζονάκε, το ότι είναι ο γιος κι όχι ο πατέρας το έγραψα για τους Νεοδημοκράτες. Η οικογενειοκρατία στις ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι χειρότερη απ' ότι στην πολιτική. Ο Μαρινάκης κανάλι; Αυτός έπρεπε να είναι στη μπουζού που λένε. Εκεί που θα 'πρεπε να είναι κι αυτός στον οποίο πούλησαν τον ΟΠΑΠ. Και να κάνουν παρέα.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...