September 26, 2016

Πολιτικά κόμματα από τα LIDL


Αλλη μια φορά μας εντυπωσιάζει η κυβέρνηση με την οργάνωσή της και τον τρόπο που σχεδιάζει και διεκπεραιώνει κάποια ζητήματα. Ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς μας είχε ζαλίσει για το αδιάβλητο της διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες. Μας είχε πει πολλές φορές ότι πριν ανακηρυχθούν οι υπερθεματιστές, είχε γίνει ενδελεχής έλεγχος των οικονομικών στοιχείων κάθε συμμετέχοντα στην πλειοδοσία.

Πριν από λίγο, ένας από τους υπερθεματιστές, ο Καλογρίτσας, ανακοίνωσε αδυναμία καταβολής της πρώτης δόσης μέχρι τις 7 το βράδυ, ζήτησε 48ωρη αναβολή - αυτό δεν επιτρέπεται από τον κανονισμό - και κατά συνέπεια τέθηκε εκτός πλειοδοσίας, χάνοντας και τα χρήματα της εγγυητικής επιστολής (3 εκ.) που είχε καταθέσει για να αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής.

Η ΝΔ κατηγορούσε την κυβέρνηση για τον Καλογρίτσα, επειδή είναι εργολάβος δημοσίων έργων και επειδή ελέγχεται για φοροδιαφυγή. Αυτά όλα αφορούν τον πατέρα Καλογρίτσα και όχι το γιο του, που συμμετείχε στην πλειοδοσία. Δεν αφορούν βεβαίως τη ΝΔ. Αλλωστε πρώτη φορά θα προέκυπτε εργολάβος δημοσίων έργων στην ελληνική τηλεοπτική σκηνή. Ο ΑΚΤΩΡ είναι αλυσίδα φούρνων και η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ κατασκευάστηκε από τον Μπόμπολα, αλλά μετά από ανάθεση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρτοποιών, που ελέγχει την ΑΚΤΩΡ. Το γεγονός πάντως ότι ο Μαρινάκης κατηγορείται για κακούργημα, δεν αφορά κανένα κόμμα της ελληνικής Βουλής.

Αναρωτιέμαι αν ο Παππάς δεν είχε οργανώσει την όλη ιστορία τόσο προσεκτικά όσο έλεγε, τί θα γινόταν;



15 comments:

  1. Καλωσόρισες Swell.
    Εμένα πάντως με εντυπωσιάζει ο Παπάς με την επιμονή και το θάρρος του να τα βάλει με τα θηρία.
    Αν τα καταφέρει θα είναι μια πρώτη νίκη μιας κυβέρνησης της αριστεράς, δίνοντάς μας ελπίδες για κάτι ακόμα καλύτερο στο μέλλον.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Βρε συ, αποκαλείς ακόμα το ΣΥΡΙΖΑ αριστερά; Να το κοιτάξεις αυτό. Ενα από τα μεγαλύτερα θηρία σήμερα στην Ελλάδα είναι ο Μαρινάκης. Πώς ακριβώς τα έβαλαν μαζί του; Αυτοί ρε θα πουλήσουν σε ιδιώτες ακόμα και το νερό. Ακουσες ότι μια από τις εταιρίες που έδωσαν στο υπερταμείο είναι η ΕΥΔΑΠ; Είναι σα να δικαιολογούν τον Κουτσούμπα που λέει ότι εκλέχτηκαν για να κάνουν την πιο βρόμικη δουλειά.

      Delete
    2. Aριστερά είναι ο Σύριζα. Εφιάλτες της πατρίδας. Δεν γίνεται ΠΑΝΤΑ ότι δεν μας αρέσει να το λέμε δεξιό. Δεν γίνεται...Κομμουνιστές, σύντροφοι του Κουτσούμπα μας ξεπουλάνε...

      Delete
  2. Δεξιά πάντως δεν μπορώ να τον αποκαλέσω το ΣΥΡΙΖΑ.Θα το κάνω όταν γυρίσω...ανάποδα και τον δω όπως θα βγαίνω!
    Οι εποχές δύσκολες και οι ταμπέλες εύκολες φίλε μου.
    Από τον Κουτσούμπα πάντως,και το ΚΚΕ,ποτέ δεν θα περιμένω να διαμορφώσω άποψη με βάση τα...κηρύγματά τους.
    Ας περιμένουμε φίλε μου.Κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με την όλη κατάσταση αλλά ας μη χάσουμε το χαμόγελο και την αισιοδοξία μας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ούτε εμένα μου αρέσει να βάζω ταμπέλες. Αλλά κρίνοντας από τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση αυτή, αριστερή δεν μπορώ να τη χαρακτηρίσω. Για τον Κουτσούμπα και τα δέντρα, μαζί σου.

      Delete
  3. Aκριβώς, δεν είναι "αριστερά" αυτό.
    Είναι διεκπεραιωτής της πιο βρώμικης δουλειάς και επιπλέον δείχνει ασέβεια σε όσους πίστεψαν οτι θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά αν ερχόταν σε εξουσία.
    Η περίπτωση Παππά και διαγωνισμού δείχνει προχειροδουλειά στημένη απο ερασιτέχνες. Αν την έκαναν σωστά, θα τους έλεγα και μπράβο.
    Ο Μαρινάκης δεν θα έπρεπε καν να μετέχει σε κανένα σχήμα του διαγωνισμού. Υπόδικος, θα εχει κανάλι ;
    Και αν καταδικαστεί ; τι γίνεται ;
    Εδω βέβαια μπαίνει ερώτημα αν ειναι "νόμιμο και ηθικό" να μετέχουν οι πρόεδροι των μεγάλων ΠΑΕ !
    Ποδόσφαιρο και ΜΜΕ χρησιμοποιούνται κατα κόρον για διαμόρφωση κοινής γνώμης.
    Οσο για το οτι είναι ο γιός κι όχι ο πατέρας Καλογρίτσας, ε, οχι Γιάννης, Γιαννάκης :) θα σου θυμίσω τι έγραφες για οικογενειοκρατίες κάποτε :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tζονάκε, το ότι είναι ο γιος κι όχι ο πατέρας το έγραψα για τους Νεοδημοκράτες. Η οικογενειοκρατία στις ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι χειρότερη απ' ότι στην πολιτική. Ο Μαρινάκης κανάλι; Αυτός έπρεπε να είναι στη μπουζού που λένε. Εκεί που θα 'πρεπε να είναι κι αυτός στον οποίο πούλησαν τον ΟΠΑΠ. Και να κάνουν παρέα.

      Delete
  4. Ο τύπος που εχεις εδω στη φωτογραφία, είναι υπουργός -ακόμα- και σήμερα διόρισαν τον πατέρα του, διοικητή του ΟΑΣΘ.
    Μιά χαρά :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα Τζονάκε, δε μου λες, είσαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται για απλή συνεπωνιμία; Δεν το αποκλείω, αλλά με το επίπεδο της κριτικής που κάνουν αντιπολίτευση και ΜΜΕ στην κυβέρνηση, πιθανολογώ ότι εντάσσεται κι αυτό στο γενικότερο(κακό)κλίμα.

      Για παράδειγμα, όλοι λένε ότι ο νόμος Παπά για τις τηλεοπτικές άδειες κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ. Στην πραγματικότητα αντισυνταγματική έκρινε τη μη διεξαγωγή της διαδικασίας από το ΕΣΡ. Το οποίο δεν υφίστατο τότε λόγω ΝΔ. Η φιλοσοφία του διαγωνισμού κρίθηκε απολύτως σωστή και γι' αυτό θα επαναληφθεί με τον ίδιο τρόπο από το ΕΣΡ.

      Πες μου τώρα Τζονακόφιλε, γιατί σ' ενοχλεί που ο Παπάς είναι ακόμα υπουργός;

      Delete
    2. Τζονάκε, είναι όντως ο πατέρας του Παπά. Αλλά θα εργάζεται αμισθί. Φάουλ σε κάθε περίπτωση. Αλλά είπαμε, στη χώρα της αριστείας my ass, πρώτα θα εξαφανιστεί η ίδια και μετά ο νεποτισμός.

      Delete
  5. Της αροστείας my ass συζητήσιμο,
    προς στιγμήν διάβασα
    "της αριστεράς my ass"
    Κοίτα, ο Παππάς ειναι ο πρώτος που θα πάει φυλακή οταν και αν γίνουν δικαστήρια για όσα συμβαίνουν, ακολουθούν κάτι Βούτσηδες και λοιποί που σιχαίνονται την αριστεία και προωθούν την μετριότητα και την ημιμάθεια, τους φοιτητές-καταληψίες μπαχαλάκηδες και τους λαθρ... εεε πιπέρι μην πώ λαθρομετανάστες ντε κακό πράμα.
    Περι οικογενειοκρατίας, περιμένουμε τον Ρουβίκωνα να πετάξει φέιγ βολάν κατά του Παππά, όπως έκανε για άλλους.
    Παράκρουση που δεν ξέρουν να την διαχειριστούν καν, πολλοί κοκκόροι λαλούνε κι ο καθένας καυλώνει με επανάστα και φωνές, σπάσιμο ακυρωτικών μηχανημάτων συγκοινωνιών, κάψιμο τρόλεί και άλλα όμορφα.
    Και ο Παππάς με το απίστευτο τσίρκο, που δεν περιμέναμε μετά το τσίρκο του Μπουχέσα να δούμε κάποιο τόσο χειρότερο, παρακολουθεί με αλαζονεία και υπεροψία που θα ταίριαζε σε τίποτα ΧΑυγίτες μάλλον παρά σε κανονικούς τίμιους αιρστερούς.
    Οσο για το "αμισθί" μόνο γέλιο φέρνει.
    Επίτηδες είναι αμισθί στα φανερά, δεν ξέρω τι στα κρυφά, ώστε οταν κάνει μαλακίες, να μην μπορεί το Κράτος να του απαιτήσει αποζημίωση.
    Ανέβηκαν επάνω με τις κρεμάλες, τους ψόφους και τα δεν-πληρώνω.
    Να δούμε πώς θα κατέβουν.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σταματήσαμε τις, έστω και σπάνιες συναντήσεις μας, και φοβάμαι ότι παραστράτησες, πήρες τον κακό δρόμο. Αναπαράγεις επιχειρηματολογία της ΝΔ κυρίως και δευτερευόντως του λεγόμενου ΠΑΣΟΚ.
      Λένε ότι θα εργαστεί αμισθί για να μη χάσει τη σύνταξή του. Σου είπα,ότι είναι φάουλ, αυτογκόλ γιατί είναι μαλάκες. Αλλά να κατηγορεί η ΝΔ το ΣΥΡΙΖΑ για οικογενειοκρατία είναι για γέλια. Αν σκεφτείς πόσοι άνθρωποι από το περιβάλλον του Κούλη πληρώνονταν και πληρώνονται από το Δημόσιο. Εχω πει ότι το γαμώτο με την πολιτική στην Ελλάδα, είναι ότι αν η όποια κυβέρνηση κάνει ένα λάθος/μαλακία και κατηγορηθεί από την όποια αντιπολίτευση, η κυβέρνηση θα βρει περιπτώσεις που η αντιπολίτεση είχε κάνει τα ίδια ή/και χειρότερα.
      Αυτή είναι η Ελλάδα. Εμείς ψηφίζαμε αυτούς που έφτιαχναν τους πράσινους και μπλε στρατούς στο Δημόσιο, αυτούς που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Ο Σημίτης έχει το θράσος να μιλά και να νουθετεί, αυτός που με το χρηματιστήριο κατέστρεψε πολύ κόσμο (καλά να πάθουν έλεγε η Τσαούσα, θυμάσαι;)για τον Τσοχατζόπουλο δεν είδε, δεν άκουσε, δεν κατάλαβε τίποτα.
      Θυμάσαι που επί Σα(χλα)μαρά κάθε φορά που η Βουλή έπρεπε να ψηφίσει κάποια μέτρα, στο πλαίσιο του μνημονίου ή του όποιου μεσοπρόθεσμου, έβγαινε ο Βενιζέλος και απειλούσε ότι αν δεν ψηφιστούν τα μέτρα θα χρεωκοπήσουμε και θα βγούμε από το ευρώ. Και όταν η Βουλή ψήφιζε τα μέτρα, πανηγύριζε ότι σωθήκαμε. Πόσες φορές σωθήκαμε με εκείνη την κυβέρνηση, τις έχεις μετρήσει;
      Ο Παππάς ρε Τζονάκε θα πάει φυλακή; Πες μου γιατί σε παρακαλώ.
      Και στείλε μου στο swell@hol.gr το μέιλ σου, διότι πλάκωσε ο Ρουβίκωνας και το έχασα. Θέλω να σου στείλω κάτι.

      Delete
    2. Επίσης, θυμάσαι ότι η Τσαούσα ήταν φουλ ερωτευμένη με τον ΓΑΠ; Μετά την αποκαθήλωσή του, ερωτεύτηκε τον Τζήμερο. Αυτή η κοπέλα έχει ένα αλάνθαστο κριτήριο. Τώρα κάνει δημοσιεύσεις στο FB με το πραγματικό όνομα. Και καταφέρεται με το γνωστό της ύφος κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Λογικό κι αναμενόμενο. Ξέρεις όμως ποιος κοινοποιεί τις αντισυριζικές δημοσιεύσεις της; Ο Γρηγόρης Ψαριανός. Ο πρώην ΣΥΡΙΖΑ, μετά Δημοκρατική Αριστερά, νυν ΠΟΤΑΜΙ και στο μέλλον, πιθανολογώ, Δημοκρατική Συμπαράταξη ή ΝΔ.

      Delete
  6. Exω πεί πολλές φορές οτι το
    "ναι αλλά οι άλλοι..."
    δεν είναι επιχείρημα.
    Στην τελική η κάθε τρέχουσα κυβέρνηση υποτίθεται οτι δεν εκλέχθηκε για να κάνει τα ίδια σαν τους "άλλους" αλλά για να κάνει καλύτερα πράγματα, ναι ;

    Στην τρέχουσα συγκυρία δε, δυστυχώς έχουμε αντιπολίτευση που για να νικήσει πρέπει να γίνει χειρότερη απο τους κυβερνώντες, μα αν γίνει αυτό, τότε οι σημερινοί κυβερνώντες πάλι θα φτιάξουνε "αγαναχτιζμένους" κλπ κλπ φαύλος κύκλος.

    υγ. εξακολουθώ να μην ταυτίζομαι με κανέναν πολιτικό χώρο αφού όλοι έχουν στις τάξεις τους κάτι λελούδια .... άστα να πάν !
    Ενδεικτικά σου αναφέρω δύο ονόματα που πέτυχα εντελώς απροσδόκητα σε μιά εκδήλωση, Νικητιάδης και Κρεμαστινός, θυμάμαι αυτά τα λελούδια όπως και τον χοντρο-Μπένι και άλλους.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σωστά, υποτίθεται ότι εκλέγουμε μια κυβέρνηση πιστεύοντας κι ελπίζοντας ότι θα αποδειχθεί καλύτερη από τις προηγούμενες.

      Ελα όμως που σύντομα αποδεικνύεται ότι είναι τα ίδια σκατά. Δεν έχεις καμιά τύχη αν δεν ήσουν μέλος του κόμματος. Εχουν όλοι τη μαλακισμένη αντίληψη ότι όλες οι δημόσιες, και όχι μόνον αυτές, οι θέσεις πρέπει να καλύπτονται από τους δικούς τους. Το αν έχουν εμπειρία, αν γνωρίζουν τη δουλειά, δεν απασχολεί κανέναν.

      Οταν με το καλό βρεθούμε, θα σου πω μια ιστορία για μια Συριζαία, πολύ κοντά στο αφεντικό που την είχα γνωρίσει το 1989.

      ΥΓ 1. Αυτό το υποκείμενο, ο Νικητιάδης, δεν είναι βουλευτής πλέον - δεν εκλέχτηκε. Αφού όμως συνεχίζει να εμφανίζεται σε εκδηλώσεις, μάλλον και ατυχώς θα τον ξαναδούμε να κατεβαίνει ως υποψήφιος.
      ΥΓ 2. Παρ' το απόφαση, ζούμε σε χώρα που λίγο απέχει από μια μπανανία. Και τις πολύ στέρεες βάσεις γι' αυτό τις έβαλαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς έκρινε ότι δεν είχε κανένα λόγο να προσπαθήσει έστω να το αλλάξει.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...