March 8, 2007

Group therapy




60% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση. Περισσότεροι από το 50% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Πρωθυπουργός είναι ο Καραμανλής. Και παρ’ ότι το 60% δεν είναι ευχαριστημένο από την κυβέρνηση (δηλαδή απ’ αυτόν), δηλώνουν ότι ο Καραμανλής είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Είμαστε όλοι τρελοί. Ενώ τίποτα δεν γίνεται σωστά (εκτός από τις λοβιτούρες), ενώ το δημόσιο όπως πάντα δεν λειτουργεί, ενώ το ΙΚΑ (Ίσως Κάποτε Αρχίσει) είναι όπως πάντα τα ζώα μου αργά, ενώ σκοτωνόμαστε στους δρόμους κι από τη μόλυνση του περιβάλλοντος, ενώ πληρώνουμε τα πάντα πιο ακριβά από τις άλλες 15 χώρες της ΕΕ, ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις που παίρνουμε είναι οι χαμηλότερες, ενώ γι’ αυτά και πολλά άλλα είμαστε δυσαρεστημένοι με τη κυβέρνηση, θα τη ψηφίσουμε πάλι!

Μήπως το κάνουμε επειδή δεν υπάρχει εναλλακτική λύση; Μα χθες το βράδυ ο Αβραμόπουλος είπε στον Βενιζέλο ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν ήταν αυτός (ο χοντρός) αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, δεν είπε για ποιόν θα ήταν καλύτερα. Για το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ; Αρχικά ο Βενιζέλος ήταν αμήχανος. Έξυπνος ων όμως, απάντησε ότι θα έπρεπε να πει κι αυτός το ίδιο για τον Αβραμόπουλο σχετικά με τη ΝΔ. Μετά εμφανίστηκε η Τρέμη με χαρτί κουζίνας για να σκουπίσει τα σιρόπια.

Και γιατί τα άλλα κόμματα δεν είναι λύση; Και γιατί η αποχή δεν είναι λύση; 40% αποχή στην Ελλάδα, δεν είναι το ίδιο με την αντίστοιχη αποχή στις ΗΠΑ. Εδώ, θα σφίξουν οι κώλοι.

Είναι σαφές ότι οι νέοι σήμερα πρέπει να σπουδάζουν ένα πράγμα (μακάρι να το ξέραμε κι εμείς). Ψυχολογία. Οι δυνητικοί πελάτες τους είναι 10.000.000!

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...