July 28, 2010

Νέα επιτυχία του ΓΑΠα


Σήμερα το βράδυ προάγεται ο ΓΑΠας, του απονέμεται ο βαθμός του συνταγματάρχη.  Τηρώντας την παράδοση του συνονόματου δικτάτορα, προχωρά κι αυτός στην επιστράτευση των μεταφορέων.  Μην μπορώντας να αντιμετωπίσει τα λάθη (sic) που έχουν κάνει τα δύο κόμματα στον τομέα των μεταφορών.
Δεν μπορείς να λες σε κάποιον, από τον οποίο πήρες τριακόσιες χιλιάδες ευρώ για να του δώσεις μια άδεια, ότι η άδεια αυτή δεν έχει πλέον καμιά αξία.  Το κάνεις αυτό μόνον εάν είσαι επιεικώς ηλίθιος.  Ή αν έχεις το IQ του Παπαδόπουλου.  Οπότε παίρνεις αξιοκρατικά και τον βαθμό του.  Αξιος...

22 comments:

 1. Ο Παπανδρέου πήρε τα λεφτά για την άδεια;

  ReplyDelete
 2. Το κράτος τα πήρε Saq. To Noυδουπασοκικό κράτος.

  ReplyDelete
 3. Ναι ρε παιδί μου, δεν έπρεπε κάποτε να σταματήσει αυτό; Συμφωνώ ότι το μπαμ και κάτω δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος αλλά έπρεπε να γίνει. Άσε τα καρτέλ που είχαν δημιουργηθεί. Και στην τελική τι θα πει κλειστό επάγγελμα, τι χαζά είναι αυτά. Αυτούς τους ηλίθιους νόμους έχουμε και γιαυτό οι άδειες αυτές πουλιώντουσαν τρελά. Όταν εκδόθηκαν κόστιζαν τίποτα και έγιναν για να εξυπηρετήσουν τα γλυφτράκια των κομμάτων.

  ReplyDelete
 4. Συμφωνώ Saq. Γιατί όμως οι φωστήρες της κυβέρνησης αποφάσισαν να ξεκινήσουν από τους μεταφορείς και όχι από τους συμβολαιογράφους, που είναι νταβατζήδες με το νόμο;

  ReplyDelete
 5. Είναι πολλά που δεν ξέρω την απάντησή τους και απλά περιμένω. Ίσως και να υπάρχει δόλος. Και για τα υπόλοιπα "κλειστά" επαγγέλματα, περιμένω να δω πότε θα τα "ανοίξουν", γιατί θα πρεπει να γίνει.

  ReplyDelete
 6. Κατ΄ αρχή τα 200-300 χιλιάρικα που κάνει η κάθε άδεια τα εισπράτει ο προηγούμενος κάτοχος της άδειας και όχι το κράτος. Αυτά για να μην λέμε ότι θέλουμε.
  Τώρα για τη λειτουργία του ανταγωνισμού και την πτώση των τιμών από την απελευθερωση των φορτηγών να σας θυμίσω πως λειτούργησε η απελευθέρωση στο τομέα της αγοράς τροφίμων... Κλείσανε τα μπακαλικάκια και οι τιμές στα Σούπερ Μάρκετ εκτοξεύτηκαν στα ύψη.

  ReplyDelete
 7. monahikoslikos
  Το που πηγαίνουν τα λεφτά το γνώριζα γιαυτό και η πρώτη ερώτηση. Τώρα από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν είναι λύση να κρατάς κλειστά κάποια επαγγέλματα από φόβο μήπως και χωθούν οι μεγάλοι. Αν ήταν να γινόταν σε όλα αυτό. Πάντως δε θα διαφωνήσω, Και τα φαρμακεία αν ανοίξουν να δεις πως θα πέσουν με τα μούτρα οι καρχαρίες!

  ReplyDelete
 8. Λύκε, όλες οι άδειες μεταβιβάζονταν; "Παρθένες" άδειες δεν υπήρξαν ποτέ; Αυτές δεν τις πούλαγε το "κράτος";

  Για τις συνέπειες της απελευθέρωσης των τιμών και τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην Ελλάδα, έχεις δίκιο. Πρώτη φορά που το είδαμε αυτό, ήταν όταν ο Μητσοτάκης, επί Τριανταφυλλίδη, απελευθέρωσε τις τιμές της βενζίνης για να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. Τότε ήταν που άρχισε το ράλι.

  ReplyDelete
 9. Αντάρτικο Ούγγρων στη χούντα Μανχάταν-ΔΝΤ-ΕΕ-γενιτσάρων!!!
  Η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν είχε το «θράσος» να ζητήσει από το ΔΝΤ και την ΕΕ όχι να απαλλαγεί από τους δυσβάσταχτούς στόχους που αυτοί θέτουν αλλά να λάβει μόνη της τις σχετικές αποφάσεις για την εκπλήρωσή τους. Χωρίς να παραβιάζει δηλαδή τους όρους του δανείου, που προβλέπουν μείωση του δημόσιου ελλείμματος κάτω από το 3,8% του ΑΕΠ, ο Όρμπαν θέλησε να ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρόμο ο οποίος θα περιόριζε για λίγο τη συνεχή αφαίμαξη των κατώτερων στρωμάτων. Η απάντηση των διεθνών καρχαριών ήταν άμεση και λυσσαλέα. Το ΔΝΤ διέκοψε αμέσως τις συνομιλίες με την Ουγγαρία, γεγονός που σημαίνει ότι η χώρα δεν θα λάβει το τελικό πακέτο των 5 δισ. δολαρίων από το σύνολο των 20 που της είχαν υποσχεθεί.
  Ο ούγγρος πρωθυπουργός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με ειδικό νόμο που πέρασε (και εγκρίθηκε με ψήφους 301 υπέρ, έναντι μόλις 12 κατά) θα φορολογήσει τα αποθεματικά των τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κατά 0,5% για διάστημα τριών χρόνων. Έτσι θα συγκεντρώσει περίπου 850 εκατ. δολάρια τα οποία θα χρησιμοποιήσει για την αποπληρωμή χρεών. Ένα από τα μυστικά της σχετικής κίνησης είναι ότι καθώς το 80% του τραπεζικού συστήματος έχει ξεπουληθεί σε ξένες εταιρείες και κυρίως σε αυστριακές και γερμανικές τράπεζες, το μεγαλύτερο τμήμα του νέου φόρου θα έρθει από το εξωτερικό. Το τοκογλυφικό κεφάλαιο δηλαδή παγιδεύτηκε από μια απρόσμενη σκακιστική κίνηση του αντιπάλου και τώρα κινδυνεύει να χάσει τη βασίλισσά του.
  http://www.nomoneynodebt.gr/details.php?id=155

  ReplyDelete
 10. Είμαστε όλοι φορτηγατζίδες !
  Ερώτηση : Το ρεύμα πότε θα το κόψει η ΔΕΗ ;

  ReplyDelete
 11. Ανώνυμε, αυτές τις κινήσεις τις φοβάται ο ΓΑΠ, όπως η Ντόρα το Χριστοφοράκο...

  ReplyDelete
 12. Παρατηρητή, μάθε τέχνη κι άστην κι αν πεινάσεις πιάστην. Πώς σου 'ρθε τώρα αυτό με τη ΔΕΗ;

  ReplyDelete
 13. Όσο για τις άδειες, η χούντα τις είχε δώσει δωρεάν και ΜΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΙΜΕΣ. Μετά ήρθεν οι σωτήρες και επέτρεψαν τη μεταβίβασή τους και κάποιοι πλούτισαν.

  ReplyDelete
 14. Φίλε Swell , όποια ομάδα έχει στον έλεγχο της κάποια υπηρεσία μετατρέπεται σε εργάτη συνδικαλιστή (ανεξάρτητα αν είναι κακοπληρωμένος δημόσιος υπάλληλος, ιδιοκτήτης πλοίου ή τριαξωνικού) και αναστέλλει τη παροχή της υπηρεσίας είτε του ανήκουν τα μέσα είτε όχι. Τελικά ο διάλογος γίνεται από τα τηλεοπτικά παράθυρα, ο αντίλογος από τα blogs και το παράλογο παραμένει στο δρόμο και στη καθημερινότητα.
  Σε ότι αφορά τους ιδιοκτήτες των φορτηγών, πρακτικά θα πρέπει η κυβέρνηση εφόσον τους απαλλοτριώνει την άδεια να τους αποζημιώσει για αυτό, όπως θα έκανε εάν απαλλοτρίωνε ένα οικόπεδο για να ανοίξει ένα δρόμο.

  ReplyDelete
 15. Μερικές σκέψεις με αφορμή το θέμα:
  -Μιλώντας για το κλειστό επάγγελμα του μεταφορέα μου αναρωτιέμαι πότε θα ανοίξει το κλειστό επάγγελμα του πολιτικού;
  -Σχετικά με τη διαδικασία επιστράτευσης και της ενεργοποίησης του μηχανισμού διανομής των φύλλων πορείας μέσω των νομαρχιών, σκέφθηκα ότι σε περίπτωση πολέμου θα περιμένουμε το Ψωμιάδη να ολοκληρώσει τις διακαναλικές πρωινές συνδέσεις για να δώσει οδηγίες στους υφισταμένους του να στείλουν τα φύλλα πορείας και εν τω μεταξύ «ο εχθρός» (εσωτερικός ή εξωτερικός) θα έχει φτάσει στα σπίτια μας !

  ReplyDelete
 16. Ε, όχι και συνταγματάρχης Swell.
  Δεκανέας με πτηνοειδή εγκέφαλο και πολύ του είναι.

  Orestios

  ReplyDelete
 17. Δηλαδή από δω και πέρα τι θα αναφωνούμε σε κάθε επέτειο της νέας επανάστασης;
  "ζήτω η πράσινη επανάσταση";

  ReplyDelete
 18. Χρόνια βλέπαμε τις χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου να δεινοπαθούν με τις επεμβάσεις του ΔΝΤ και τα παιχνίδια των διεθνών τραπεζιτών.
  Θεωρούσαμε ότι είμαστε μακρυά και ότι δεν μας αφορούσαν
  Και ήρθαν στη γειτονιά μας και τώρα είναι μέσα στην αυλή μας.

  Σήμερα παρακολουθούμε το δράμα του Παλαιστινιακού λαού.
  Μήπως αυτή τη φορά δεν θάπρεπε να σκεφτούμε ότι είναι μακρυά και δεν μας αφορά;

  Υπέγραψα για την αποβολή του Ισραήλ από τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2012.
  Αν συμφωνείς μπορείς να υπογράψεις στο:

  www.PetitionOnline.com/12101982/petition.html

  Μετάφραση στα ελληνικά του κειμένου προς την Ολυμπιακή επιτροπή υπάρχει στο ιστολόγιο GRSAIL

  http://grsail.blogspot.com/2010/08/2012.html

  ReplyDelete
 19. Παρατηρητή, αν περιμένεις από αυτή την κυβέρνηση να δείξει έστω και στοιχειώδη υπευθυνότητα ή ευαισθησία, νομίζω ότι θα είχες περισσότερες πιθανότητες να το δεις από τον τοίχο του σπιτιού σου.

  ReplyDelete
 20. Aθλιοι, αυτοί οι "σωτήρες" μας έχουν καταστρέψει. Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι από μας τους θεωρούν ακόμα σωτήρες.

  ReplyDelete
 21. Ο Τζέφρυ Ανώνυμε δεν θέλει να τα ακούει αυτά. Εχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις ο άνθρωπος και του χαλούν τη σούπα.

  ReplyDelete
 22. Ορέστιε συμφωνώ μαζί σου, έλα όμως που ο πιο γνωστός βαθμός στη χούντα, ήταν αυτός του συνταγματάρχη.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...