July 28, 2010

Νέα επιτυχία του ΓΑΠα


Σήμερα το βράδυ προάγεται ο ΓΑΠας, του απονέμεται ο βαθμός του συνταγματάρχη.  Τηρώντας την παράδοση του συνονόματου δικτάτορα, προχωρά κι αυτός στην επιστράτευση των μεταφορέων.  Μην μπορώντας να αντιμετωπίσει τα λάθη (sic) που έχουν κάνει τα δύο κόμματα στον τομέα των μεταφορών.
Δεν μπορείς να λες σε κάποιον, από τον οποίο πήρες τριακόσιες χιλιάδες ευρώ για να του δώσεις μια άδεια, ότι η άδεια αυτή δεν έχει πλέον καμιά αξία.  Το κάνεις αυτό μόνον εάν είσαι επιεικώς ηλίθιος.  Ή αν έχεις το IQ του Παπαδόπουλου.  Οπότε παίρνεις αξιοκρατικά και τον βαθμό του.  Αξιος...

21 comments:

  1. Ο Παπανδρέου πήρε τα λεφτά για την άδεια;

    ReplyDelete
  2. Το κράτος τα πήρε Saq. To Noυδουπασοκικό κράτος.

    ReplyDelete
  3. Ναι ρε παιδί μου, δεν έπρεπε κάποτε να σταματήσει αυτό; Συμφωνώ ότι το μπαμ και κάτω δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος αλλά έπρεπε να γίνει. Άσε τα καρτέλ που είχαν δημιουργηθεί. Και στην τελική τι θα πει κλειστό επάγγελμα, τι χαζά είναι αυτά. Αυτούς τους ηλίθιους νόμους έχουμε και γιαυτό οι άδειες αυτές πουλιώντουσαν τρελά. Όταν εκδόθηκαν κόστιζαν τίποτα και έγιναν για να εξυπηρετήσουν τα γλυφτράκια των κομμάτων.

    ReplyDelete
  4. Συμφωνώ Saq. Γιατί όμως οι φωστήρες της κυβέρνησης αποφάσισαν να ξεκινήσουν από τους μεταφορείς και όχι από τους συμβολαιογράφους, που είναι νταβατζήδες με το νόμο;

    ReplyDelete
  5. Είναι πολλά που δεν ξέρω την απάντησή τους και απλά περιμένω. Ίσως και να υπάρχει δόλος. Και για τα υπόλοιπα "κλειστά" επαγγέλματα, περιμένω να δω πότε θα τα "ανοίξουν", γιατί θα πρεπει να γίνει.

    ReplyDelete
  6. Κατ΄ αρχή τα 200-300 χιλιάρικα που κάνει η κάθε άδεια τα εισπράτει ο προηγούμενος κάτοχος της άδειας και όχι το κράτος. Αυτά για να μην λέμε ότι θέλουμε.
    Τώρα για τη λειτουργία του ανταγωνισμού και την πτώση των τιμών από την απελευθερωση των φορτηγών να σας θυμίσω πως λειτούργησε η απελευθέρωση στο τομέα της αγοράς τροφίμων... Κλείσανε τα μπακαλικάκια και οι τιμές στα Σούπερ Μάρκετ εκτοξεύτηκαν στα ύψη.

    ReplyDelete
  7. monahikoslikos
    Το που πηγαίνουν τα λεφτά το γνώριζα γιαυτό και η πρώτη ερώτηση. Τώρα από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν είναι λύση να κρατάς κλειστά κάποια επαγγέλματα από φόβο μήπως και χωθούν οι μεγάλοι. Αν ήταν να γινόταν σε όλα αυτό. Πάντως δε θα διαφωνήσω, Και τα φαρμακεία αν ανοίξουν να δεις πως θα πέσουν με τα μούτρα οι καρχαρίες!

    ReplyDelete
  8. Λύκε, όλες οι άδειες μεταβιβάζονταν; "Παρθένες" άδειες δεν υπήρξαν ποτέ; Αυτές δεν τις πούλαγε το "κράτος";

    Για τις συνέπειες της απελευθέρωσης των τιμών και τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην Ελλάδα, έχεις δίκιο. Πρώτη φορά που το είδαμε αυτό, ήταν όταν ο Μητσοτάκης, επί Τριανταφυλλίδη, απελευθέρωσε τις τιμές της βενζίνης για να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. Τότε ήταν που άρχισε το ράλι.

    ReplyDelete
  9. Είμαστε όλοι φορτηγατζίδες !
    Ερώτηση : Το ρεύμα πότε θα το κόψει η ΔΕΗ ;

    ReplyDelete
  10. Ανώνυμε, αυτές τις κινήσεις τις φοβάται ο ΓΑΠ, όπως η Ντόρα το Χριστοφοράκο...

    ReplyDelete
  11. Παρατηρητή, μάθε τέχνη κι άστην κι αν πεινάσεις πιάστην. Πώς σου 'ρθε τώρα αυτό με τη ΔΕΗ;

    ReplyDelete
  12. Όσο για τις άδειες, η χούντα τις είχε δώσει δωρεάν και ΜΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΙΜΕΣ. Μετά ήρθεν οι σωτήρες και επέτρεψαν τη μεταβίβασή τους και κάποιοι πλούτισαν.

    ReplyDelete
  13. Φίλε Swell , όποια ομάδα έχει στον έλεγχο της κάποια υπηρεσία μετατρέπεται σε εργάτη συνδικαλιστή (ανεξάρτητα αν είναι κακοπληρωμένος δημόσιος υπάλληλος, ιδιοκτήτης πλοίου ή τριαξωνικού) και αναστέλλει τη παροχή της υπηρεσίας είτε του ανήκουν τα μέσα είτε όχι. Τελικά ο διάλογος γίνεται από τα τηλεοπτικά παράθυρα, ο αντίλογος από τα blogs και το παράλογο παραμένει στο δρόμο και στη καθημερινότητα.
    Σε ότι αφορά τους ιδιοκτήτες των φορτηγών, πρακτικά θα πρέπει η κυβέρνηση εφόσον τους απαλλοτριώνει την άδεια να τους αποζημιώσει για αυτό, όπως θα έκανε εάν απαλλοτρίωνε ένα οικόπεδο για να ανοίξει ένα δρόμο.

    ReplyDelete
  14. Μερικές σκέψεις με αφορμή το θέμα:
    -Μιλώντας για το κλειστό επάγγελμα του μεταφορέα μου αναρωτιέμαι πότε θα ανοίξει το κλειστό επάγγελμα του πολιτικού;
    -Σχετικά με τη διαδικασία επιστράτευσης και της ενεργοποίησης του μηχανισμού διανομής των φύλλων πορείας μέσω των νομαρχιών, σκέφθηκα ότι σε περίπτωση πολέμου θα περιμένουμε το Ψωμιάδη να ολοκληρώσει τις διακαναλικές πρωινές συνδέσεις για να δώσει οδηγίες στους υφισταμένους του να στείλουν τα φύλλα πορείας και εν τω μεταξύ «ο εχθρός» (εσωτερικός ή εξωτερικός) θα έχει φτάσει στα σπίτια μας !

    ReplyDelete
  15. Ε, όχι και συνταγματάρχης Swell.
    Δεκανέας με πτηνοειδή εγκέφαλο και πολύ του είναι.

    Orestios

    ReplyDelete
  16. Δηλαδή από δω και πέρα τι θα αναφωνούμε σε κάθε επέτειο της νέας επανάστασης;
    "ζήτω η πράσινη επανάσταση";

    ReplyDelete
  17. Χρόνια βλέπαμε τις χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου να δεινοπαθούν με τις επεμβάσεις του ΔΝΤ και τα παιχνίδια των διεθνών τραπεζιτών.
    Θεωρούσαμε ότι είμαστε μακρυά και ότι δεν μας αφορούσαν
    Και ήρθαν στη γειτονιά μας και τώρα είναι μέσα στην αυλή μας.

    Σήμερα παρακολουθούμε το δράμα του Παλαιστινιακού λαού.
    Μήπως αυτή τη φορά δεν θάπρεπε να σκεφτούμε ότι είναι μακρυά και δεν μας αφορά;

    Υπέγραψα για την αποβολή του Ισραήλ από τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2012.
    Αν συμφωνείς μπορείς να υπογράψεις στο:

    www.PetitionOnline.com/12101982/petition.html

    Μετάφραση στα ελληνικά του κειμένου προς την Ολυμπιακή επιτροπή υπάρχει στο ιστολόγιο GRSAIL

    http://grsail.blogspot.com/2010/08/2012.html

    ReplyDelete
  18. Παρατηρητή, αν περιμένεις από αυτή την κυβέρνηση να δείξει έστω και στοιχειώδη υπευθυνότητα ή ευαισθησία, νομίζω ότι θα είχες περισσότερες πιθανότητες να το δεις από τον τοίχο του σπιτιού σου.

    ReplyDelete
  19. Aθλιοι, αυτοί οι "σωτήρες" μας έχουν καταστρέψει. Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι από μας τους θεωρούν ακόμα σωτήρες.

    ReplyDelete
  20. Ο Τζέφρυ Ανώνυμε δεν θέλει να τα ακούει αυτά. Εχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις ο άνθρωπος και του χαλούν τη σούπα.

    ReplyDelete
  21. Ορέστιε συμφωνώ μαζί σου, έλα όμως που ο πιο γνωστός βαθμός στη χούντα, ήταν αυτός του συνταγματάρχη.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...