July 6, 2011

Δικαιοσύνη και λογική αλά καρτ.

Ο Πεταλωτής ισχυρίζεται ότι θα έπρεπε να επέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας για την αφίσα που στοχοποιεί όσους ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο.  Γιατί, λέει, το αδίκημα είναι αυτεπάγγελτο.  Για τον Πεταλωτή και τη "δικαιοσύνη" όμως δεν ισχύει το ίδιο για το αδιάψευστο όργιο παρανομιών που διέπραξαν τα ΜΑΤ το διήμερο.



 



Ο Δ. Βερύκιος αποκάλυψε χθες στο ΡΑΔΙΟ 9, ότι πριν καιρό είχε "φάει" μερικές σφαλιάρες έξω από το Μέγαρο Μουσικής. Πρόσθεσε ότι δέχτηκε την επίθεση γιατί είναι επώνυμος δημοσιογράφος.  Δεν το αποκάλυψε όταν έγινε αλλά τώρα που άρχισαν να τις "τρώνε" οι πολιτικοί.  Δικαίως θεωρεί εαυτόν ίδιο.  Για το Βερύκιο ο Αυγερόπουλος δεν είναι επώνυμος και γι' αυτό δεν τον ενοχλεί κανείς.

Φαίνεται ότι όταν είσαι βουτηγμένος στην αλητεία, παύεις να σκέφτεσαι λογικά και θεωρείς ότι αυτοί στους οποίους απευθύνεσαι είναι ηλίθιοι. 

6 comments:

  1. Αγαπητέ Swell,
    Όλες οι τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές, (πρωινά μαγκαζίνο, δελτία ειδήσεων) έχουν ως κύριο στόχο τη προώθηση απόψεων. Για αυτό το λόγο έχουν στελεχωθεί με «δημοσιογράφους» που έχουν ισχυρή άποψη και αυτή μεταφέρουν στους ακροατές. Παρεμπιπτόντως, μπορεί να μεταφέρουν και κάποια είδηση. Συνεπώς, ο λαός ενημερώνεται κυρίως για τις απόψεις των δημοσιογράφων, μετά για τις απόψεις των πολιτικών (των φίλων των δημοσιογράφων) και παρεμπιπτόντως για κάποια είδηση.
    Έχει χαθεί τελείως η κοινή λογική και επικρατεί η ανάδειξη προτύπων και η υποστήριξη συμφερόντων. Κάθε θέμα λαμβάνει τις διαστάσεις που απαιτείται για να κρύψει ένα άλλο θέμα. Ανεξάρτητα της σοβαρότητας των θεμάτων η επικαιρότητα έχει τη βαρύτητα που της δίνουν τα δελτία ειδήσεων. Φυσικά ισχύει το παλαιό ρητό των media “when it bleeds it leads”.
    Σχετικά με το θέμα σου, αναρωτιέμαι ότι πριν ρίξουν τη καρπαζιά στους πολιτικούς μήπως θα έπρεπε να μην τους ψηφίσουν και αντίστοιχα πριν ρίξουν τις «ψιλές» στο στρατηγό Βερύκιο μήπως θα έπρεπε να σταματήσουν να βλέπουν το κανάλι που τον στεγάζει; Είμαι πολύ επιφυλακτικός για την μορφή αυτή της άμεσης δημοκρατίας και άμεσης δικαιοσύνης, αφού ακόμη και ο καφές (instant coffee) θέλει το χρόνο του για να γίνει. Θα πρέπει το αύριο να το σχεδιάσουμε προσωπικά και να το διεκδικήσουμε μαζικά. Το ίδιο το σύστημα θα πρέπει να γίνει ο μοχλός ανατροπής του. Είμαι πολύ επιφυλακτικός για τα γιουρούσια, τα γιαούρτια και ολονυκτίες στις πλατείες.
    Φιλικά,
    /Βασίλης Παντελής

    ReplyDelete
  2. Καλησπέρα Swell. Το σύστημα είναι σάπιο, γι' αυτό αναπτύσσονται συνεχώς τέτοια φαινόμενα. Μόνο που δεν θα κρατήσει για πολύ αυτή η σαπίλα. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει, ωριμάζει και επεκτείνεται. Στη θέση τους, εγώ θα είχα βρει τρόπο για την άμεση φυγή μου από τη χώρα.
    Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στο στόχαστρο των πολιτών είναι και οι δημοσιογράφοι. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τις πρώτες "ψιλές" τις άρπαξαν πολιτικοί και τις δεύτερες οι δημοσιογράφοι. Δεν είναι τυχαίο που πλέον, ούτε πολιτικούς βλέπεις στους δρόμους, ούτε δημοσιογράφους. Εκ τους ασφαλούς, κρυμμένοι πίσω από τα τηλεοπτικά παράθυρα (οχυρά τους, όσο αντέξουν) και με τη γνωστή θρασυδειλία τους, συνεχίζουν στον ίδιο σκοπό. Αυτόν που πολύ ωραίοι περιγράφεις στην ανάρτησή σου.
    Η δικαιοσύνη εδώ και χρόνια δεν υφίσταται, διαφορετικά όλη η αλητοπαρέα θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον φυλακή. Γι' αυτό και ο κόσμος πολύ σύντομα θα πάρει το νόμο στα χέρια του. Και μετά από αυτή την εξαθλίωση, (δες τα ποσοστά των αυτοκτονιών, των αστέγων, των ανέργων κλπ), εγώ δεν ξέρω αν θα τους ονομάσω δολοφόνους...

    Μνημονίτσα

    ReplyDelete
  3. Που τον θυμήθηκες τον Πεταλωτή που από υπουργό τον υποβίβασαν σε υφυπουργό και δεν είχε το φιλότιμο να παραιτηθεί?
    Όσο για το Βερύκιο δεν είναι η πρώτη φορά που τρώει χαστούκια κάποια απ' αυτές το κρεβατώσανε στο νοσοκομείο για μέρες οπότε μάλλον άλλος είναι ο λόγος που τρώει τα χαστούκια.

    ReplyDelete
  4. Ζero Cool, τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης προωθούν κυρίως τον πανικό και τον φόβο, στο βαθμό που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών και των προστατών τους. Όλοι μέλη του πασίγνωστου εσμού των αλητών.

    Είμαστε ευκολόπιστοι, μας αρέσει να μας χαϊδεύουν τ' αυτιά. Έτσι ψηφίζουμε τον εκάστοτε μεγαλύτερο ψεύτη. Και μετά τρέχουμε... Το θετικό είναι ότι "τρέχουμε" και τον ίδιο. Η δήλωση του Παπουτσή για τις απειλές κατά της οικογένειάς του - όσοι ήταν στο Σύνταγμα το διήμερο δεν ανήκουν σε καμιά οικογένεια κατά τον ΠΡΟ-ΠΟ υπουργό, η δήλωση δείχνει την αλαζονεία τους.

    ReplyDelete
  5. Μνημονίτσα, το σάπιο σύστημα το φτιάξαμε εμείς με τις επιλογές μας. Μέχρι πρόσφατα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντιπροσώπευαν το 80% του εκλογικού σώματος. Το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό το 80% συντηρούσε και κέρδιζε από τη σαπίλα. Συντηρούσε ψηφίζοντας και κέρδιζε διοριζόμενος.

    Η φυγή είναι λύση. Φυγή από τον κακό μας εαυτό όμως. Εγώ έχω τη θάλασσα γι αυτό.

    ReplyDelete
  6. Αντώνη Σ., για μένα ο Πεταλωτής έδωσε νέα έννοια στη λέξη γελοίος. Ο Βερύκιος σηματοδοτεί τον αργυρώνυτο μεν, όχι πολύ ευφυή δημοσιογράφο. Από σένα έμαθα και το άλλο του χαρακτηριστικό. Αυτό του καρπαζοεισπράκτορα.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...