December 12, 2011

Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η αλητεία των Ελλήνων πολιτικών, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο...

 
Όχι ένας, ούτε δύο αλλά 117 είναι οι πρώην βουλευτές των δύο "μεγάλων" κομμάτων, που ζητούν αναδρομικά με το νόμιμο τόκο αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη, επειδή κάποια στιγμή οι αποδοχές τους δεν αυξήθηκαν ενώ, σύμφωνα με τους ίδιους έπρεπε να έχουν αυξηθεί αφού αναπροσαρμόστηκαν οι αμοιβές των δικαστικών.

Το συνολικό ποσό που ζητούν οι 117 δεν μπορεί να προσδιορισθεί ακριβώς, γιατί υπάρχει ένα "μπουμπούκι" ανάμεσά τους, που διετέλεσε βουλευτής για 3 χρόνια και ένα μήνα και ζητά 250 χιλιάδες ευρώ!  Η τραγωδία είναι ότι η επιχειρηματολογία τους εδράζεται σε συγκεκριμένες διατάξεις του Συντάγματος.  Το Σύνταγμα που το ΠΑΣΟΚ έκανε κουρελόχαρτο αρχικά με την υπογραφή συμβάσεων χωρίς την έγκριση της Βουλής και στη συνέχεια με την κυβέρνηση Παπαδήμιου, αυτό το Σύνταγμα επικαλείται ο εσμός των 117 για τα αναδρομικά.

Όταν οι άστεγοι στην Αθήνα ξεπερνούν τις 20 χιλιάδες.  Όταν αυτοί που τρέφονται καθημερινά από τα συσσίτια των δήμων ή άλλων φορέων έχουν αυξηθεί δραματικά.  Όταν οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί πάνω από 30%.  Όταν η κυβέρνηση επιβάλλει αλλεπάλληλους φόρους και έκτακτες εισφορές, που μειώνουν κι άλλο μισθούς και συντάξεις.  Όταν στα σχολεία λιποθυμούν μαθητές από έλλειψη τροφής και γίνονται έρανοι από τους γονείς για να αγοραστεί πετρέλαιο θέρμανσης.  Όταν η τρόικα πρόκειται να ζητήσει νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων είναι η περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού και η ακύρωση της αύξησης του 1,6% που προβλεπόταν για τον Ιούλιο του 2012!

Την ίδια στιγμή που γίνονται όλα αυτά, αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν 117 πρώην βουλευτές που ζητούν αναδρομικά συνολικού ύψους εκατομμυρίων ευρώ.  Νομίζω ότι η ελληνική γλώσσα δεν αρκεί για να χαρακτηρίσει κανείς αυτά τα υποκείμενα.  Ελπίζω μόνο η Ιστορία να γράψει αυτούς και τους ομοίους τους εκεί που πρέπει...

11 comments:

  1. Πόσο δίκιο έχεις!!
    Για το άπειρο του σύμπαντος είμαι κι εγώ λιγότερο σίγουρη από το άπειρο της αλητείας τους που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει σχεδόν καμία ουσιώδη περικοπή στις παχυλές αποδοχές τους που τις έχουν βαφτίσει "αποζημιώσεις" για τους ευνόητους λόγους της μη φορολόγησής τους όπως ημών των απλών πληβείων.
    Αίσχος, καταισχύνη και όνειδος!!
    Προσωπικά δεν θέλω να καταγραφούν απλά στην ιστορία ως προδότες αλλά να υποστούν και τις συνέπειες της προδοσίας τους! Να τιμωρηθούν ως προδότες!

    Καλή εβδομάδα παρ' όλα αυτά Swell μου.

    ReplyDelete
  2. Και ποιος θα τους τιμωρήσει Μαριάννα μου οι ...δικαστές?
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...
    γελάσαμε πάλι σήμερα

    ReplyDelete
  3. Αντώνη μου συνήθως τους προδότες τους τακτοποιεί ο λαός...
    :))

    ReplyDelete
  4. Το διαβασα κι εφριξα! Ειδικα οταν ειδα τα ονοματα! Τσοχατζοπουλος! Μαντελης! Τατουλης! κλπ...Ολοι αυτοι εφαγαν τα λεφτα ΜΑΣ με χρυσα κουταλια και τωρα ΜΑΣ ζητανε κι αλλα! Προδοτες ειναι λιγο!

    ReplyDelete
  5. Πέραν αυτών των 117 υπάρχουν κι άλλοι 810 συγγενείς, κι εγώ δεν ξέρω τι άλλοι παρατρεχάμενοι, που έχουν κάνει αγωγή για είσπραξη αναδρομικών.
    Καλά κάνουν αφού δεν εννοούμε να τους τιμωρήσουμε με το μόνο όπλο που έχουμε: την ψήφο!
    Θα γίνουν (όποτε…) οι εκλογές κι εμείς θα ξαναεπιλέξουμε τον Πράσινο ή τον Βένετο…

    ReplyDelete
  6. Marianaonice, καλή βδομάδα και σε σένα! Μη έχοντας συνταγματικό δικαστήριο και γνωρίζοντας τον τρόπο που λειτουργεί η δικαιοσύνη, η μόνη περίπτωση να αισθανθούμε ότι απονέμεται διακαιοσύνη, είναι ν' αποφασίσουμε να τους "αναλάβουμε" εμείς.

    ReplyDelete
  7. Αντώνη, συμμερίζομαι την "εκτίμηση" που έχεις για τους δικαστές...

    ReplyDelete
  8. Butterfly, είδες, τα "καλύτερα" ονόματα έχουν μεγάλες ανάγκες. Με ποιό τρόπο ο καημένος ο Άκης θα μπορέσει να συντηρήσει τα τόσα ακίνητα που έχει; Ίσως θα έπρεπε οι επόμενες συγκεντρώσεις να οργανωθούν στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, να περιποιηθούμε λίγο το νεοκλασσικό του Άκη.

    ReplyDelete
  9. Κοuklitis, επειδή αυτό το όπλο είναι σαφές ότι δεν το χρησιμοποιούμε όταν μπορούμε, είναι νομίζω καιρός να βρούμε άλλα όπλα, πιο αποτελεσματικά.

    ReplyDelete
  10. Τους παρεξηγήσατε του ανθρώπους...
    Επειδή είχαν μάθει να ζουν με μια ...κάποια άνεση όταν ήταν βουλευτές και τώρα με την κρίση τα βρήκαν σκούρα, γι αυτό είπαν να ζητήσουν τα αναδρομικά για να μπορέσουν να την βγάλουν, καθώς ως γνωστόν οι περισσότεροι απ αυτούς είναι ανεπαγγελτοι δηλαδή αεργοι!

    ReplyDelete
  11. Άνεργοι δημοσιογράφοι, αυτά τα υποκείμενα τα "παρεξήγησαν" όλοι όσοι τα ψήφιζαν, νομίζοντας ότι ήταν κάτι άλλο από εσμός αλητών και σταρχιδιστών.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...