March 1, 2013

Δεν τελείωσε ακόμα ο χειμώνας...




Και πώς να τελειώσει, όταν στην κυβέρνηση παραμένει η τρόικα εσωτερικού; Ο Σα(χλα)μαράς με τον εσμό του από τα άλλα δύο κόμματα, ηγείται ακόμα της κυβέρνησης που έχει καταφέρει αυτά τα εκπληκτικά αποτελέσματα, για τα οποία μιλά όλος ο κόσμος.

Την εξαθλίωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, στους οποίους μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις σε τέτοιο βαθμό που πλέον δεν μπορούν όχι μόνο να ζήσουν αξιοπρεπώς αλλά ούτε τα φάρμακά τους να πάρουν. Η συμμορία των αλητών που κυβερνά δεν ασχολείται με την κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών. Αυτοί δεν θα χρειαστεί να πάνε ποτέ σε δημόσιο νοσοκομείο, ούτε θα στείλουν τα παιδιά τους σε δημόσιο σχολείο.

Δεν θα κρυώσουν αυτοί το χειμώνα, δεν θα τους λείψει ποτέ η ζέστη. Αυτήν που έψαχναν οι 5 φοιτητές στη Λάρισα και προσπάθησαν να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι. Με αποτέλεσμα οι 2 φοιτητές να είναι νεκροί και οι τρεις στην εντατική του νοσοκομείου. Οι νεκροί αυτοί προστέθηκαν στα τρία νεκρά μικρά παιδιά που κάηκαν τον Δεκέμβριο στην Καβάλα. Προσπαθούσαν κι αυτά να ζεσταθούν με μια ξυλόσομπα. Γιατί ο Σα(χλα)μαράς θεώρησε σωστό να αυξήσει δραματικά την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να ξεπεράσει την ανικανότητα του κράτους.

Είναι δεκάδες οι νεκροί από την προσπάθεια που κάνουν να ζεσταθούν χωρίς πετρέλαιο. Κανείς εισαγγελέας όμως δεν έκρινε ότι υπάρχει έστω έμμεση ευθύνη για αυτούς τους θανάτους. Ούτε καν για τα τρία παιδιά της Καβάλας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την ανυπαρξία της δικαιοσύνης. Αν λειτουργούσε άλλωστε, οι φυλακές προ πολλού θα είχαν γεμίσει με δημόσιους "λειτουργούς", Τσοχατζόπουλους, Παπαντωνίου και άλλους.

Ο χειμώνας δεν θα τελειώσει ούτε εύκολα, ούτε σύντομα. Αν δεν φέρουμε μόνοι μας την άνοιξη, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες...



4 comments:

  1. Θάθελα να ξέρω: Νοιώθουν άραγε τύψεις; Κοιμούνται ήσυχοι τις νύχτες ή πετιούνται ξαφνικά από το ύπνο τους;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γιατί να μην κοιμούνται ήσυχοι; Πρόκειται γαι ανθρώπους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα δικά τους παιδιά και η τσέπη τους. Και δεν είμαι σίγουρος αν η ιεράρχηση που κάνω είναι σωστή.

      Delete
  2. Τέτοιου είδους "άνθρωποι" δεν έχουν καμία σχέση με εμάς φίλε μου,και δεν τους ενδιαφέρει τώρα ούτε ποτέ τι κάνουμε αν ζούμε ή αν πεθαίνουμε ή και πώς πεθαίνουμε. Νούμερα,υπολογισμοί,ισολογισμοί, €€€€€ ή $$$$$,και θέατρο είναι η δουλειά και η ζωή τους. Εμάς...;..απλά μας σιχαίνονται...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συμφωνώ, θεωρούν ότι εμείς είμαστε κατσαπλιάδες. Το διατυμπάνιζε άλλωστε και ο ΓΑΠας.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...