January 23, 2014

Το ναυάγιο του Λιμενικού Σώματος


Το Λιμενικό Σώμα έχει ως αποστολή την αστυνόμευση των ακτών και της θάλασσας και την παροχή βοήθειας σε όσους τη χρειάζονται. Από την παροχή της βοήθειας εξαιρούνται όσοι προσπαθούν να μπουν παράνομα στη χώρα. Η εξαίρεση αυτή βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με την εκφρασμένη πρόθεση και επιθυμία του πρωθυπουργού, να "ανακαταλάβει τις πόλεις και τη χώρα από τους μετανάστες". 

Σημειώστε ότι ανάμεσα στους μετανάστες αυτούς, βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι στη χώρα τους κινδύνευαν, είτε από πόλεμο (Σύροι), είτε από εμφύλιο πόλεμο (Ιράκ, Αφγανιστάν), είτε λόγω των θρησκευτικών ή σεξουαλικών προτιμήσεών τους (οι περισσότερες μουσουλμανικές χώρες). Προ παγκοσμιοποίησης, αυτοί οι άνθρωποι θεωρούνταν πρόσφυγες. Πλέον θεωρούνται διεθνώς λαθρομετανάστες.

Το Λιμενικό Σώμα τους αντιμετωπίζει ως κάτι πολύ κακό, που πρέπει να εξοντωθεί. Και ακολουθώντας τις οδηγίες, ή τους οδηγούν πίσω στα τουρκικά παράλια ή τους σκοτώνουν. Ναι, πρόκειται για στυγνή δολοφονία κατά συρροή. Οι μαρτυρίες των διασωθέντων του Φαρμακονησίου στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, είναι ενδεικτικές: Το σκάφος του Λιμενικού που ρυμουλκούσε το πλοιάριό τους, κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές, όταν συνέβη το τραγικό συμβάν εν μέσω θαλασσοταραχής. Το γεγονός ότι τις έρευνες για το συμβάν τις διεξάγει το ΛΣ, δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για το αποτέλεσμα.

Το ΛΣ βεβαίως και ως συνήθως, ψεύδεται ασυστόλως. Οι Λιμενικοί ισχυρίζονται ότι οι επιβαίνοντες στο πλοιάριο μαζεύτηκαν στη μία πλευρά του σκάφους, με αποτέλεσμα αυτό να αναποδογυρίσει. Αυτή είναι η πολλοστή φορά που το ΛΣ υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Στο πλήρωμα του σκάφους του ΛΣ, εύχομαι να βρεθούν αυτοί και τα παιδιά τους στην ίδια θέση με τα θύματα του Φαρμακονησίου. Και με την πολιτική που ακολουθούν οι εντολείς τους, αυτό είναι πλέον πολύ πιθανό.

4 comments:

 1. Σημειώστε ότι ανάμεσα στους μετανάστες αυτούς, βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι στη χώρα τους κινδύνευαν, είτε από πόλεμο (Σύροι), είτε από εμφύλιο πόλεμο (Ιράκ, Αφγανιστάν), είτε λόγω των θρησκευτικών ή σεξουαλικών προτιμήσεών τους (οι περισσότερες μουσουλμανικές χώρες). Προ παγκοσμιοποίησης, αυτοί οι άνθρωποι θεωρούνταν πρόσφυγες. Πλέον θεωρούνται διεθνώς λαθρομετανάστες.

  Επειδή δεν παρακολουθώ πια ειδήσεις, μια και ο καθένας λέει τα δικά του και κανείς δεν κάνει την ελάχιστη προσπάθεια να προσεγγίσει την αλήθεια, που είτε το θέλουμε είτε όχι είναι μια, μάθαμε κιόλας την εθνικότητα των επιβαινόντων; και την αιτία της φυγής τους από την χώρα τους; Δεν ειρωνεύομαι καθόλου, μη με παρεξηγησεις, απλώς ρωτάω, γιατι εγώ ΔΕΝ διαβάζω πια απολύτως τίποτε. Ούτε για τον Ξηρό δεν ήξερα μέχρι πριν μια ώρα.
  Αλλά και κάτι άλλο, δεν νομίζεις ότι σήμερα ειδικά στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Συρία και στην Λιβύη και στην Αιγυπτο οι άνθρωποι θα πρέπει να μείνουν να πολεμίσουν την εξαθλίωση τους και να σώσουν ότι μπορούν από την ληστεία του δυτικού κόσμου, αντί να την κοπανανε για την δηθεν γη της επαγγελίας;

  ReplyDelete
  Replies
  1. Αν και σήμερα μαθεύτηκε ότι ήταν Αφγανοί, εγώ αναφερόμουν σε όλους τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για τους συγκεκριμένους λόγους.

   Το γεγονός ότι οι περισσότεροι ήταν με την οικογένειά τους, απαντά στο ερώτημα της τελευταίας παραγράφου σου. Όταν έχεις παιδιά και ζεις σε αυτό το χάος, κάνεις τα πάντα για να τα σώσεις. Και ναι, δεν είναι γη της επαγγελίας η Δυτική Ευρώπη, αλλά είναι πολύ καλύτερη από τις χώρες που εγκαταλείπουν.

   Delete
 2. It seems as thought alot of people have have bought the story of the people rescued, and have condemned our own rescuers who risked their lives to saved them. If that was true and our rescuers were such criminals,
  then why did they bother to save the seventeen? why not kill all of them if they were indeed so inhumane? Mipos ine to syndromo tou (Kleftis kai pano piotera? Time to think

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yeah, the sirvivors bribed with thousands of euros Mouzniek, SYRIZA and all the others, under the sole condition all of them will support their story.

   Everybody knows that those people fleeing from their countries, usually are very wealthy. This the reason the use ocean liners equipped with the latest technology in their journey in the Aegean sea.

   Think, if somebody saved my life, I would be indebted to that person for life . So, your fellow rescuers did something very wrong there. And noone of them has the guts to come forward and say the truth.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...