February 3, 2014

Οι εκπρόσωποι του εκπροσώπου


Μετά τις τόσες πρωτιές της Ελλάδα, στην ανεργία, την ύφεση, τις αυτοκτονίες, τις ελλείψεις σε νοσοκομεία και σχολεία, η χώρα κέρδισε άλλη μια πρωτιά. Η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει τους περισσότερους εκπροσώπους Τύπου. Αυτοί είναι όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και οι περισσότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί, τουλάχιστον της Αθήνας.

Τα ΜΜΕ αναπαράγουν κατά λέξη τα δελτία τύπου που εκδίδει η κυβέρνηση. Αν άλλες πηγές, όπως το διαδίκτυο, παρουσιάζουν με στοιχεία την τελείως αντίθετη εικόνα από αυτή που δίνουν τα ΜΜΕ για μια συγκεκριμένη είδηση, τα ΜΜΕ επιμένουν στη δική τους εκδοχή. Αν η αστυνομία λέει ότι ο Κούρδος γλίστρησε και χτύπησε, αυτό συνέβη για τα ΜΜΕ. Αν πριν 8 χρόνια ο βαρύς τραυματισμός του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου, οφειλόταν κατά την αστυνομία σε μια πολυπράγμονα ζαρντινιέρα, το ίδιο μπορεί κάλλιστα  να ισχύσει και για τον Κούρδο διαδηλωτή. Γλίστησε και χτύπησε μόνος του. Και επειδή αυτό είναι κολάσιμο, του έβαλαν χειροπέδες αν και ήταν αναίσθητος.

Με τέτοιες υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΜΜΕ στην κυβέρνηση, είναι λογικό η τελευταία να τα αμείβει με νόμους που π.χ. τα απαλλάσει από την καταβολή φόρων, ή τους επιτρέπει να λειτουργούν χωρίς άδεια, ή κλείνει την ΕΡΤ για να μην έχουν ανταγωνισμό.

Έτσι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης έχει δίπλα του δεκάδες εκπροσώπους. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως δεν ενοχλείται ο Κεδίκογλου από τόσο ανταγωνισμό, από τους Τρεμοπρετεντεροαυτιάδες.



2 comments:

  1. Γιατι να ενοχλείται ο Σίμος; Δεν είναι ανταγωνιστές του όλοι αυτοί που αναφέρεις.
    Βοηθοί του στο δύσκολο έργο της παραπληροφόρησης είναι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Βοηθοί του μεν, αλλά και πιο προβεβλημένοι από αυτόν. Και ο Σίμος έχει μεγάλη ανάγκη της προβολής. Όπως κάθε πολιτικός που έγινε τέτοιος χάρη στον μπαμπά του.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...