March 10, 2014

Η ανομία στα Δικαστήρια


Είναι γεγονός ότι η κρίση των τελευταίων χρόνων έχει επηρεάσει τους περισσότερους ανθρώπους. Η πολύμορφη αυτή κρίσει έχει επηρεάσει και την αστυνομία. Ήταν που ήταν, τώρα το "τα ζώα μου πολύ αργά" είναι ο κανόνας. 

Καθημερινά, η πλατεία που έχει δημιουργηθεί μετά την υπογειοποίηση της Μουστοξύδη, κατακλύζεται από γονείς με μικρά παιδιά, από μαθητές σχολείων της περιοχής που έρχονται συντεταγμένοι με τους καθηγητές τους, από ανθρώπους που βγάζουν τον σκύλο τους βόλτα και από αυτοκίνητα. 

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων βρίσκουν εκεί δωρεάν πάρκινγκ, δίπλα στα δικαστήρια όπου έχουν δουλειά. Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης της Mercedes της φωτό, είναι ο πιο τακτικός πελάτης του πάρκινγκ. Έρχεται και παρκάρει στο συγκεκριμένο σημείο εννιά μέρες στις δέκα. Μου έχει τύχει την ώρα που έρχεται ή φεύγει, να περπατώ στη μέση της πλατείας και να μου κορνάρει!  Έχω τηλεφωνήσει επανειλημμένα στο 100, αλλά δεν έχει έρθει ποτέ κανείς να ελέγξει. 

Στην Ευελπίδων και έξω από τα δικαστήρια σχηματίζονται κάθε πρωί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας πιάτσες ταξί. Στην άνοδο, που είναι πιο στενή, δημιουργείται πρόβλημα στην κυκλοφορία γιατί μένει ελεύθερο μόνο ένα διάζωμα. Φαίνεται ότι το Ζ' Αστυνομικό Τμήμα είναι πολύ μακριά από τα δικαστήρια και γι' αυτό δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα. Έτσι κυριαρχεί παντού η ανομία.

Δείτε το video. Στο πρώτο πλάνο είναι η κάθοδος της Ευελπίδων και στο βάθος η άνοδος, που έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα στη διαχωριστική νησίδα, είναι όλα της ασφάλειας.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...