July 7, 2015

Σκηνές από το επόμενο επεισόδιο


Λοιπόν, σε λίγο το Eurogroup θα κρίνει την πρόταση που θα υποβάλει ο Τσακαλώτος και η οποία έχει την υπογραφή και την υποστήριξη όλων των πολιτικών αρχηγών, ως ανεπαρκή. Η άποψη αυτή του Εurogroup θα υποβληθεί στη Συνάντηση Κορυφής που θα γίνει το βράδυ. Εκεί, η Μέρκελ θα πει ότι αφού δεν υπάρχει πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση, δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι, καληνύχτα σας.

Λαμβάνοντας υπόψη μου και τη χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ, θεωρώ ότι από σήμερα το βράδυ θα ζήσουμε alive and kicking το GREXIT. Οι τράπεζες καταρρέουν - το κανόνι το έχουν ήδη βαρέσει. Δεν ακούστηκε - έγινε στα μουλωχτά - λόγω των χρημάτων που έπαιρναν για την ανακεφαλαιοποίησή τους και τα οποία χρεώνονταν σε όλους εμάς. Τώρα που από τις 26 Ιουνίου έχουν κοπεί οι ενέσεις ρευστότητας, θα καταρρεύσουν σαν πύργοι με χάρτινα πόδια. Γιατί τέτοιοι ήταν.

Ελπίζω σήμερα η κυβέρνηση και ο κόσμος να καταλάβουν ότι στην ΕΖ δεν μας γουστάρουν. Και όταν λέω ΕΖ εννοώ τη Γερμανία και όλες τις "ανανήψασες" πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Επίσης, ας έχουμε στο μυαλό μας, ότι η Ελλάδα εκτός από τον τουρισμό και λίγο τον πρωτογενή τομέα, δεν έχει άλλες πηγές δημιουργίας εισοδήματος για τη χώρα και τους ανθρώπους της. Ο βιομηχανικός τομέας διαλύθηκε ελέω ΕΕ. Γι' αυτό δοξάζουμε ακόμα τον εθνάρχη Τριανταφυλλίδη...

Η μόνη περίπτωση που υπάρχει ώστε οι "εταίροι" μας να δεχτούν σήμερα την ελληνική πρόταση, είναι αυτή να περιλαμβάνει ακραία υφεσιακά μέτρα και τίποτα για το χρέος. Ό,τι περιλάμβαναν δηλαδή οι προτάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και όλα πήγαιναν μια χαρά, σύμφωνα με τη θεωρία δανειστών και εδώ εκπροσώπων τους.

Η μεγάλη πλάκα θα γίνει, αν γίνει δεκτή μια τέτοια πρόταση, όταν θα βγουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΚΚΕ για να την καταγγείλουν. Γιατί μιλάμε για πολιτικούς "υψηλού" πολιτικού επιπέδου και ηθικής.

Σε κάθε περίπτωση και προσωπικά, και η Μόνικα Μπελούτσι να ήταν η ΕΖ αν μου έκανε όλα αυτά τα γυμνάσια και τα τσαλίμια, δεν θα καθόμουν μαζί της. Θα την παρατούσα. Και μη μου πείτε ότι βλέποντας τη Μέρκελ ή την πρόεδρο της Λιθουανίας, σας έρχεται στο μυαλό η Μόνικα...



3 comments:

  1. Γεια σου swell.
    Αναρωτιέμαι μήπως περνάμε καλά με το ευρώ αλλά λόγω στενοκέφαλης ιδεολογίας δεν το αντιλαμβανόμαστε.
    Πάντως για λόγους αξιοπρέπειας και μόνο θα πρέπει να τους πού ένα α σιχτίρ και να γυρίσουμε στη φτωχή μας δραχμούλα.
    Η Μπελούτσι εικονίζεται στη φωτο; Νόμιζα ότι ήταν αυτή η ξανθή Λιθουανή βαμμένη μελαχρινή.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα, είμαστε τόσο διεστραμμένοι που θέλουμε να πεινάμε οπωσδήποτε με ευρώ και όχι με δραχμή. Τι να πεις...

      Η Λιθουανή, και 10 ολικά ρεκτιφιέ να της κάνεις, το ίδιο ξυνή θα μείνει.

      Delete
  2. μούρλια η νεαρά

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...